Gå til sidens hovedinnhold

Wimbledon-forbannelsen

Jelena Jankovic med ny marerittopplevelse i Wimbledon-turneringen.

Hun har vært ranket som nummer en i verden, men har aldri vunnet en single Grand Slam-finale i karrieren.

Og spesielt Wimbledon-turneringen har utviklet seg til å bli en aldri så liten forbannelse for serbiske Jelena Jankovic.

25-åringen, som i øyeblikket er ranket som nummer tre i verden, har i hvert fall ikke mange gode opplevelser fra tennisbanen syd i London.

Dramatikk
For to år siden mente Jankovic at hun «trengte et helikopter» til å transportere henne til tennisbanen, som var plassert så langt vekk fra garderoben hennes at hun følte hun spilte «på en parkeringsplass».

Den gangen endte hun Wimbledon-turneringen i fjerde runde, og bedre gikk det ikke året etter.

I 2009 lurte hun nemlig på om hun kom til å ende opp på sykehus, etter at hetebølgen i London nærmest fullstendig tok knekken på henne. Jankovic slet med feberfantasier og uklart syn, og røk ut i tredje runde.

Håpet var at 2010 skulle bli et dramafritt år i Wimbledon for Jelena Jankovic.

Om det skjedde?

Ikke i det hele tatt.

La ikke merke til noe
I fjerde runde-kampen mot russiske Vera Zvonareva på mandag ødela en ryggskade alt for den serbiske jenta, som avbrøt kampen i det andre settet. Stillingen var da 6-1, 3-0 til Zvonareva, og Jankovic - som skar grimaser i smerte for hver eneste serve - måtte gråtende gi tapt for Wimbledon-marerittet på nytt, etter først å ha mottatt medisinsk behandling.

Den russiske motstanderen var så fokusert på å vinne kampen, at hun ikke la merke til Jankovic' trøbbel.

- Jeg la ikke merke til noen ting før hun tilkalte treneren ut på banen, sier Zvonareva etter kampen.

- Jeg vet ikke helt hva det gjaldt. Hun sa at det var noe som virkelig plaget henne, og jeg ønsket henne god bedring. Jeg håper ikke det er noe alvorlig, og at hun raskt er tilbake, sier russeren videre.

Wozniacki ute
I kvartfinalen i Wimbledon-turneringen møter Vera Zvonareva nå Kim Clijsters, som vant sin match mot Justine Henin 2-6, 6-2, 6-3.

I de andre kampene i Wimbledon på mandag slet Venus Williams seg videre med 6-4, 7-6(5) over Jarmila Groth fra Australia, mens danskenes store håp, Caroline Wozniacki overraskende røk gikk på en stygg smell mot Petra Kvitova med 6-2, 6-0.

Roger Federer på sin side hadde små problemer med å slå østerrikske Jürgen Melzer 6-3, 6-2, 6-3, og er videre til kvartfinalen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken