RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wirkola spår norsk jubelsesong

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Hopplegenden Bjørn Wirkola mener det er lenge siden Norge har stilt et så sterkt hopplandslag på herresiden som i år.

I tillegg til Anders Bardals seier i fjorårets verdenscup sammenlagt leverte Vegard Sklett (16.-plass), Rune Velta (17) og Anders Fannemel (25) hopp som sendte dem inn blant de 25 beste i verden på sammenlagtlista. Disse prestasjonene gir tidligere storhopper Bjørn Wirkola grunn til å være optimist.

- Jeg har veldig stor tro på dem i år. Det er lenge siden jeg har sett et så bra lag, sier han til NTB.

Press
Wirkola vant hoppuka tre ganger på rad fra 1967 til 1969. Han vet hvilket press som hviler på en vinners skuldre i de påfølgende sesongene.

- Bardal må fortsette sin gode hopping og senke skuldrene. Nå er det flere nordmenn som kan være med på å ta av noe av presset som legges på ham etter verdenscupseieren, sier Wirkola.

Han mener at de «nye» gutta i Anders Fannemel og Rune Velta i tillegg til Tom Hilde og Anders Jacobsen alle er slagkraftige hoppere som kan bite fra seg.

Tror på Sagen
Også på jentesiden er Wirkola overbevist om at det i løpet av vinteren vil bli norsk jubel. Anette Sagen endte på en 6.-plass i fjorårets verdenscup og har gode muligheter til å forbedre det i år.

- Jeg tror nok hun vil levere. Dessverre følger jeg ikke riktig så godt med på jentesiden, men jeg tror at jentene bak henne også går lysere tider i møte, sier 69-åringen.

Han var tirsdag i Holmenkollen sammen med flere representanter fra Skiforbundet og Skiforeningen for å presentere planen for Holmenkollrennet i mars 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere