BORUSSIA DORTMUND - KÖLN 5-1:

DORTMUND (Nettavisen): For Erling Braut Haalands Bundesliga-eventyr bare fortsetter. Fredag fikk han en knapp halvtime mot Köln i sin hjemmedebut, og jærbuen noterte seg like godt for to mål foran sine nye hjemmefans.

Der det første fremfor alt handlet om evnen hans til å posisjonere seg, vist han virkelig vist fram både fart og teknikk da han økte til 5-1.

Jærbuen fant rom mellom Kölns midtstoppere, før han satte på turboen da Mahmoud Dahoud spilte han gjennom.

Haaland maktet såvidt å runde Köln-keeper Timo Horn, men endte opp med ballen på svært skrått holde ute til høyre. Det var imidlertid ingen hindring for unggutten, som med dødelig presisjon fant en bitteliten åpning og trillet ballen i mål.

Målet imponerte blant andre lagkamerat Axel Witsel stort.

- Jeg spurte ham hvordan han klarte det. Han bare sa til meg: «Jeg vet ikke. Jeg hadde det på følelsen» sier belgieren på spørsmål fra Dagbladet i mixed zone etter kampslutt.

Les også: Haaland med ellevill hjemme­debut: –⁠ Vi lever i en drøm!

Forsvant ut bakdøra

Witsel var én av få Dortmund-spillere som stoppet for media etter kampslutt. Erling Braut Haaland ble i samråd med klubben skjermet, og gjorde ingen intervjuer i den ordinære intervjusonen.

Klubbens pressetalsmann Daniel Stolpe opplyser til Nettavisen at de valgte å gi Haaland fri som følge av den enorme pågangen, og fordi han stilte til intervju både i Marbella og etter bortekampen mot Augsburg.

Les også: Haalands oppførsel vekker oppsikt i Tyskland: - Det er spesielt

Mens den tidligere Molde- og Salzburg-spilleren forsvant ut bakdøra, var Witsel var en av de siste spillerne som kom ut av garderoben. Midtbanespilleren kom selv til klubben i 2018 etter opphold i blant annet kinesisk, russisk og portugisisk fotball.

Han forteller at han er en av flere som hjelper Haaland med å tilpasse seg et nytt land.

- Vi er her for å hjelpe de unge spillerne. Han er bare 19 år. Men det gjelder ikke bare meg. Mats (Hummels), Marco (Reus), Mario (Götze), «Pichu» (Lukasz Piszczek, journ. anm). Vi er alle her for å hjelpe med tilpasningen til de unge spillerne, sier 31-åringen til Nettavisen.

Hans nye lagkamerat fra Jæren har imidlertid gjort at Borussia Dortmund plutselig fremstår som en reell utfordrer til gullet i Bundesliga.

Les også: Quiz: Husker du disse kjempeovergangene? (+)

Laget er nå fire poeng bak serieleder RB Leipzig, og Haaland har scoret fem seriemål på rundt 59 minutter.

Det er intet annet enn elleville tall.

- Vi trengte en sterk spiss. Jeg tror klubben jobbet veldig godt med dette. Og vi er alle glade for at han er her, fortsetter Witsel og understreker at Haaland virker å funnet seg godt til rette i Dortmund.

Her kan du se hva Haaland sa etter å ha scoret tre mål mot Augsburg:

- Veldig sterk for alderen

Haaland slet med en kneskade da han kom til BVB, og har blitt matchet forsiktig av hovedtrener Lucien Favre som valgte å starte med 19-åringen på benken i den første hjemmekampen etter vinterpausen.

Haaland mottok stående applaus fra de fremmøtte på Signal Iduna Park da han ble kalt bort til benken etter rundt timen spilt, men som mot Augsburg måtte han se motstanderlaget score da han gjorde seg klar for å komme inn.

Jærbuen entret likevel banen til et massivt «Braut»-brøl fra hjemmefansen, og kun noen minutter etter innhoppet satt den første scoringen.

Den ble avløst av en ny scoring i sluttminuttene, og plutselig har Borussia Dortmund fått den toppspissen mange mener de har manglet i fraværet av en skadeutsatt Paco Alcacer.

- For alderen sin er han veldig sterk. Han er høy og stor, og han har mange kvaliteter. Han kan holde på ballen, og til å være en så stor fyr er han ganske teknisk. Og som jeg sa, foran mål er han som en «killer», avslutter Witsel.

Det var knyttet enorme forventninger til Haalands hjemmedebut, men jærbuen maktet å innfri. På Signal Iduna Park satt blant annet Alfie Haaland, som etter den første scoringen til sønnen et øyeblikk bare måtte riste på hodet mens han la hodet i hendene og tok inn inntrykket da Haaland ble hyllet av over 80.000 supportere.

Fått med deg disse Haaland-sakene?

Les også: Haaland hylles i den tyske storavisen Bild: - Glem Cæsar!

Les også: Innrømmer at han ble overrasket over Haaland: –⁠ Så på det som vanskelig

Les også: Fjørtoft dekket Haaland-bragden på nært hold. Han mener det er to ord som går igjen i Tyskland

Les også: «Paco» bet seg først merke i Haalands scoringsglede på en Bryne-trening

Les også: Mener dette bildet illustrerer Haalands vinnerskalle: - Vært sånn fra dag én

Les også: Hummels til Nettavisen etter gjentatte Haaland-spørsmål: - Nok

Les også: Haaland scoret hat trick på under 30 minutter i Bundesliga-debuten

Les også: Haaland scoret hat trick i debuten. Nå hagler reaksjonene på Twitter