*Nettavisen* Sport.

Wolfswinkel ødela Martinez' debut

Foto: Getty Images / All Over Press

Ricky van Wolfswinkel imponerte i Premier League-debuten.

17.08.13 18:38

NORWICH - EVERTON 2-2:

Det var knyttet stor spenning til Roberto Martinez' første Premier League-kamp for Everton. Lørdag var Liverpool-klubben på besøk hos Norwich og det skulle bli langt fra en enkel kamp for de blå.

I sommer har de kanarigule forsterket laget betraktelig og nysigneringen Ricky van Wolfswinkel viste blant annet hvorfor manager Chris Hughton har hentet ham til Carrow Road.

For da Everton ledet 2-1 etter 70 minutter dukket nederlenderen opp og reddet ett poeng for Norwich da han satte inn 2-2, noe som ble kampens siste scoring.

Everton styrte spillet
Men det var Everton som var det beste laget før pause på Carrow Road. Til tross for at de skapte et par gode muligheter med blant andre Kevin Mirallas sto det 0-0 ved pause.

For hjemmelaget var nysigneringen Ricky van Wolfswinkel god, og han skulle komme til å vise seg enda mer fram etter hvilen.

Whittaker scoret
Men det var Steven Whittaker som scoret kampens første mål, til stor glede for hjemmefansen. Fem minutter etter pause kranglet Whittaker seg forbi Everton-forsvaret før han satte ballen i stolpen, men det gjorde lite da samme mann enkelt kunne sette returen i mål.

Gjestene svarte derimot kun ti minutter senere da Ross Barkley fikk ballen fra Seamus Coleman, før han banket ballen i nettet fra cirka 20 meter og det sto 1-1.

Det imponerte Everton-manager Martinez.

- Han har holdt på sånn under hele oppkjøringen. Han er et enormt talent. Jeg er veldig fornøyd med holdningen hans og måten han jobbet gjennom hele kampen. I dag så dere en ung mann som viste et ønske om å spille seg inn på laget, sier Martinez til BBC etter kampen.

Gjestene fra Liverpool ga seg ikke der. Kun et par minutter senere gikk de opp i ledelsen da Nikica Jelavic forsøkte seg med et skuddforsøk. John Ruddy måtte gi retur på skuddet og der dukket Coleman opp, som kunne juble for 2-1 til Everton.

Wolfswinkel reddet Norwich
Jubelen skulle derimot bli kortvarig. For foran målet til Tom Howard jaktet både Wolfswinkel og Whittaker på nye muligheter, og den skulle de få. Etter 70 minutter smalt det igjen fra målscorer Whittaker, men denne gangen traff Norwich-spilleren dårlig på ballen. Heldigvis for hjemmelaget ble avslutningen til et perfekt innlegg som Wolfswinkel headet i høyre kryss til hjemmepublikummets store begeistring.

Noen vil likevel påstå at Norwich var noe heldige som fikk med seg ett poeng i serieåpningen. Ti minutter før slutt var det nemlig utrolig at Jelavic ikke klarte å sette ballen i mål da han fra to meter satte ballen i Russel Martin og ut.

Minuttet før full tid fikk også Coleman muligheten til å bli den store helten da han forsøkte seg med et langskudd fra høyrekanten. Men skuddet strøk den lengste stolpen og gikk videre ut.

Dermed ble det 2-2 på Carrow Road.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag