RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ola Slåtsveen

Wollebæk er ikke på søndagstur

Sist oppdatert:
Tor Wollebæk tar turen til Leangen mandag for blant annet å kuske våre to bankere.

Med enda en helligdag foran oss denne mandage, er det nesten business as usual innenfor travsporten, bortsett fra at det arrangeres lunsjtrav her hjemme. Men i Sverige ruller det på for fullt. Med V4 fra Tingsryd, enkel ettermiddags-V5 fra Romme og en meget utfordrende V65 fra Mantorp er det nok å henge med på hos broderlandet. Her hjemme får vi "nøye" oss med deobbel V5 fra Leangen.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Espen Edvardsen er allerede i gang med å analysere løpene og reiser til Stockholm fredag morgen. Til superhelgen på Solvalla introduserer vi også vår nye svenske tipsekspert, Roger Sundvisson, som du kan lese en utførlig presentasjon av senere i denne uken. Allerede nå kan du kjøpe andeler i lørdagens V75 som uten tvil er årets mest interessante V75-omgang hittil der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i et av våre andelslag til Solvallas V75 lørdag ved å klikke på denne lenken

Det er flott kvalitet på mandagens doble V5-omgang på Leangen, og selv om det er noen store favoritter på farten, synes vi det kan ligge store penger i luften i begge V5-veddemålene. Undertegnede har aldri lagt skjul på sin begeistring over Leangen og byr på en rekke fine objekter også denne mandagen.

Men bankerne kommer begge fra Ola M Skrugstad og hans Lannem-hester. Skrugstads faste kusk Tor Wollebæk tar også turen til Leangen mandag og dette er en duo vi med suksess har spilt tidligere.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

I V5A-spillet synes vi 9 Lannem Silje er den beste bankeren. Det er ingen tvil om at Skrugstad har ei treårshoppe for de store årgangsløpene her. Tre starter har hoppa gjennomført og etter å ha tapt i debuten for stortalentet Frøyu Ty, har Lannem Silje lekt med konkurrentene i to strake seiersløp nå. Sist på Jarlsberg leverte hoppa et kanonløp og klart karrierebeste. Vi tror Lannem Silje er fartsmessig overlegen i dette treårsløpet og selv om 8 Spang Trym var god i debuten for Bjørn Garberg og 5 Bleke Huldra har vist evner, så tror vi Lannem Silje rett og slett er best på nåværende tidspunkt og bankerspiller i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 8-5 C: 7-6 D: 2-1-4-3

Fartsmessig overlegen
Vår V5B-banker er en søster til Lannem Silje og denne hoppa bankerspilte vi på Leangen 25. mars i år, med suksess. Det handler om 6 Lannem Sølvi som starter i V5-5A/V5-2B. Hun er ikke i nærheten av å være like travsikker som sin lillesøster, men fartsressursene er ikke mye dårligere. Til tross for en ganske stor startgalopp i seiersløpet 25. mars avgjorde hun det løpet i god tid før mål. Står på 20 meter tillegg i kveld, men motstanden er direkte svak og uten galopp så taper hun ikke dette løpet. All den tid vi er enda sikrere på 9 Lannem Silje i V5-2A, tar vi oss råd til noen garderinger i V5A-spillet.

8 Tverdals Audin får Blekkan som kusk, det er spennende og hun blir vårt første motbud. 2 Myrviks Amor var ålreit i årsdebuten og kan være litt forbedret i kveld. Det samme gjelder for strekhestene 3 Ånøyhuldra og 4 Don Rigo.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 6 B: 8-2-3-4 C: 7-12-1-9-11-10-12-5

V5-1A - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
3 Mediaas Elli blir vår favoritt i dette hoppeløpet. Med kun to strekhester og Mediaas Elli som en av tre hester fra 20 meter tillegg, er det mye som tyder på at Stine E. Kvernberg kan innta føringen på et tidlig tidspunkt her og da skal seierssjansen være god for den formsterke hoppa.

15 Tao Elda imponerte stort i seiersløpet i V75 sist etter et tungt løp. Slo nevnte Mediaas Elli med et par lengder i samløp 4. mars i år, da fra likestart. Nå har Tao Elda 20 meter tillegg på Mediaas Elli og i tillegg bakspor på tillegg. Vi setter favoritten ned som andrevalg.

7 Jærvsørappa har et flott løp på papiret, men ga helt opp fra lederryggen på Nuuk sist mandag. Tilbake i vanlig slag kan selvsagt Jærvsørappa vinne dette. Bak denne trioen er det flere luringer og vi velger å gardere en del i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 15-7 C: 4-1-9-6-14-10-5-11-8-12-2-13

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Fint spilleløp her i V5-2A, der vi setter 1 Rotary B.R. først på vår rangering. Vallaken til Arve Sjoner avsluttet storveis i årsdebuten og fra et fint startspor med noenlunde samme motstand, kan det bli seier i kveld.

3 Karon Beach står 20 meter tøffere til kontra vår favoritt i kveld. Innfridde som vårt store objekt sist og var mye finere i aksjonen da. Her kan det bære rett til tet og seierssjansen er god også denne mandagen. Disse to skiller ssg litt ut, men vi velger å gardere ytterligere i dette løpet, da begge er urutinerte.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3-12-4 C: 7-10-11-9-2-6-8-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Bjørn Garberg har et flott talent i fireårige 9 Tanita's Juliano og i et flott spilleløp som innleder V5B-spillet, setter vi fintstammede Tanita's Juliano først. Vi tror ikke 2640 meter er et minus.

2 Crusioux så slått ut midt i den siste svingen sist mandag, men kom tilbake og vant egentlig greit. Kan vinne igjen. Arne Nilsen fyrte av raketten litt for tidlig med 11 Super Monet i Crusiouxs seiersløp sist mandag og fikk stive bein siste 100. Dersom nestor Nilsen har litt mer is i magen i kveld, kan Super Monet ta ned denne gjengen.

7 Staro Gardenia klarte ikke å ta ned en knallgod Karon Beach sist, men gjorde på ingen måte noe dårlig løp. 6 Moni V. og 3 Bandit B.R. er begge aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 2-11-7 C: 6-3-1-4-8-5-10

V5-3B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Vi går litt mot storfavoritten 1 Bo Brady i dette løpet for ungdomskusker og lanserer 4 Houdini Ås som vår favoritt her. Den kapable, men ujevne vallaken spurtet gnistrende sist i Østersund og har ingen problemer med distansen. Femåringen skal gjerne ha det litt servert, men spurter fort med slike løp.

1 Bo Brady har vært flink i to strake seiersløp og får igjen Magnus Teien Gundersen som kusk. Kan naturligvis vinne igjen, men fungerte ikke i det hele tatt i et monteløp sist mandag. 8 Donas Super Max og 3 Say Superb er begge i form og kan også vinne.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 1-8-3-2 C: 5-7-6

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Hoppeløp.
Vi har aldri lagt skjul på vår begeistring for Edvard Krstiansen som kusk og i dette flotte finaleløpet i Rite On Lines hoppeserie, setter vi Edvard først med 10 Beauty Di Quattro. Hoppa har ikke hatt marginene med seg i sine to siste løp og satt trolig bom fast som vinner sist. Her kan seieren komme.

11 Scream har klar fordel av distansen og har varslet form en stund nå. Spurtet flott fra køen sist og nærmer seg en seier nå. 9 Regal B.R. var god nest sist, men skuffet en smule sist. Liker seg bedre på 2100 meter enn på sprint og er en klar seierskandidat her.

5 Adorable fikk maks sist etter et fint løp og har neppe fordel av at distansen er 500 meter lenger i kveld. 12 Routine B.R tetvant sist, det blir verre fra tolvtespor, men umulig er det ikke. Vi garderer bredt i et åpent løp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 10 B: 11-9-5-12 C: 4-7-2-1-8 D: 3-6

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det var klasse over seiersløpet til 2 Høiby Sico sist mandag og vi setter hesten først igjen, fra en flott utgangsposisjon. Vant fra dødens sist mandag og det vitner om toppform.

6 Lannem Frøyd kan gjøre dagen fullkommen for Ola M. Skrugstad. Åsajerven-sønnen gjorde solide løp både tredje sist og nest sist og satt fast sist. Her kan det kanskje bli tidlig tet. Variable 14 Rapp Odin slo til med sterk seier fra dødens på Biri sist, etter å ha vært under pari i de foregående startene. Klar vinnerkandidat her.

9 Sterkar møter klart billigere motstand enn i årsdebuten og er ganske sikkert forbedret i kveld. Mange hester med vinnersjanse i V5-5B på Leangen i kveld etter vår oppfatning.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 6-14-9 C: 1-5-11-10-4-12-13-8-15-7-3


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere