*Nettavisen* Sport.

Wolverhamptons oppstandelse

Foto: John Walton / Pa Photos / NTB scanpix

Etter to strake nedrykk og bare elendighet, er det endelig opptur for laget så mange nordmenn har et forhold til.

14.12.13 09:39

Sportspill meny lørdag:
Oddstips 1: Fransk dynamitt senker Southampton
Tippetips: Deilig britisk lørdagskupong
Premier League: Siste nytt om skader og karantener

Fotball på TV: Full oversikt over helgens TV-sendte fotballkamper

V75 Forus: Gunda og Gry i millionjakten


Det er full rulle på lørdagens langoddsprogram , med fotball fra alle toppligaene, håndball-VM og masse vintersport.

Dagens langskudd
West Ham – Sunderland B 3,55
West Ham klarte seg lenge brukbart borte mot Liverpool borte sist, men lettkjøpte mål sørget for at resultatet til slutt ble 1-4. Tapte også for Crystal Palace nest sist og ligger utsatt til på 17. plass med 13 poeng. Har slitt med mye fravær store deler av sesongen, men situasjonen er blitt verre den siste uken. Til dagens oppgjør er Andy Carroll, Stewart Downing, Kevin Nolan (karantene), Mladen Petric, Winston Reid og Ricardo Vaz Te uaktuelle. I tillegg er James Tomkins, Razvan Rat, Guy Demel og James Collins usikre.

Sunderland klarte seg bra i første omgang mot Tottenham sist, men sviktet etter hvilen og tapte 1-2. Gjorde seg ikke bort i 3-4-tapet for Chelsea nest sist. Hovedproblemene til Sunderland er at man ikke klarer å avgjøre jevne matcher, man holder sjeldent høyt nivå i 90 minutter, og det blir for mange baklengs (2,00 i snitt pr kamp). Kieran Westwood, Carlos Cuellar er ute med skader.

På papiret har ikke Sunderland et dårligere lag enn West Ham. Snarere tvert imot når vi ser på hjemmelagets mange fravær. Sunderland spiller også tidvis ganske bra fotball. På et tidspunkt må det løsne. Skjer det i dag?

Dagens avslag
Everton – Fulham 1,33
Everton har vært inne i en periode med et meget tøft kampprogram, men har levert sterke prestasjoner (uavgjort mot Liverpool og Arsenal, seier borte mot United og 4-0 mot Stoke). Ligger nå på femteplass med 28 poeng. Laget er det eneste i ligaen som bare har tapt én kamp, men det er blitt for mange uavgjorte til å ha kontakt med Arsenal (7-7-1).

Fulham var endelig tilbake på vinnersporet mot Aston Villa sist, etter noe som må ha fremstått som en uendelig rekke med tap for fansen. Samtidig var seieren viktig for den nye manageren René Meulensteen. Ligger tredje sist, men har kontakt med de nærmeste lagene på sikker grunn.

Everton er med rette favoritt i denne matchen, men vi utelukker at et Fulham-lag som fikk tilbake litt selvtillit sist, kan knipe et poeng. 1,33 er for lavt til at vi rører H-objektet.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Wolverhampton – Milton Keynes Dons H 1,70
For en gammel storklubb som Wolverhampton er det livsviktig å rykke rett opp fra League 2 og ikke risikere å ende opp som en falmet og glemt storhet på tredje nivå i seriesystemet.

Har ligaens desidert beste og bredeste stall, noe som illustreres av at spillere som Bjørn Sigurdarsson, Kevin Doyle, Wayne Hennessey, Kevin Foley, George Elokobi og Jamie O’Hara sliter med å få plass på laget.

Så langt ser det lovende ut. På 19 serierunder er det blitt 43 poeng, og man deler førsteplassen med Leyton Orient. Ned til Preston på playoff skiller det seks poeng. Defensivt har man vært meget solide (11 baklengs), men uttellingen fremover har ikke vært like bra (32 mål).

Forrige runde ble det 0-1 borte mot Peterborough, og Wolverhampton bør vinne i dag for å unngå å bli pustet i nakken av Preston, Brentford og Peterborough.

Den innleide kantspilleren James Henry (Millwall) er tilbake i troppen etter å ha stått over med skade de siste fire rundene. Han har gjort en stor suksess i Wolves-trøya, og det er ventet at han kjøpes i januar. Backen Matt Doherty blir imidlertid ikke klar.

Dons ligger midt på tabellen med 22 poeng, og formen er det ingen grunn til å skryte av. På de tre siste kampene – mot motstandere som ligger nokså likt på tabellen – er det blitt tre strake tap. I hverav disse oppgjørene slapp man inn tre mål. Det ble seier mot Walsall fjerde sist, men de to før det igjen endte også med tap.

Forsvareren Antony Kay er tilbake i troppen etter å ha vært ute siden september. Midtbanespillerne Dale Jennings og Darren Potter er også tilgjengelige. Dele Alli, Daniel Powell, Luke Chadwick og Dean Bowditch er fortsatt ute.

Wolves er ligaens beste hjemmelag (7-2-1), mens Dons er det 21. beste bortelaget (1-2-5). Noe annet enn H her vil overraske oss, og vi fristes av oddsen på 1,70.

Men siden 1,70 på Wolves ikke helt forsvarer et singelspill, kombinerer vi Wolves en kamp fra Ligue 1 i Frankrike.

Nantes – Toulouse H 1,95
Nantes har imponert stort i comebacket i Frankrikes øverste liga etter å ha rykket ned i 2008/09-sesongen. Kommer fra en knallsterke 1-0 borte mot Marseille og vant også forrige hjemmekamp. Har dermed klatret opp på fjerdeplass med 29 poeng på 17 kamper, en plassering som gir kvalik til Europa League neste sesong.

Den storvokste midtstopperen Oswaldo Vizcarrondo (landslagsspiller for Venezuela) er ute med karantene. Den amerikanske angriperen Alejandro Bedoya ser også ut til å miste kampen.

Samtlige tre hjemmetap er kommet mot lagene over på tabellen (0-1 for Monaco, 1-2 for PSG og 0-1 for Lille). De øvrige fem hjemmekampene er vunnet.

Midtstopperen Jonathan Zébina og kantspilleren Issiaga Sylla er ute med karantener.

Toulouse overrasket noe med 1-1 borte mot Lyon sist, men 1-1 hjemme mot Montpellier sist var ikke like bra. Ligger på 14. plass med 21 poeng og har 2-2-5 borte.

Hjemmesterke Nantes bør ha gode vinnersjanser mot dagens middelmådige motstander og vi får dermed en dobbel til 3,32 i odds og setter vår vanlige hundrelapp på denne.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Wolverhampton – Milton Keynes Dons 1,70 - 3,35 - 3,80
Nantes – Toulouse 1,95 - 2,95 - 3,50
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv?

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.