Wolves-fortet lar seg ikke velte

Foto: Pa Photos/Scanpix

Heller ikke Tottenham klarte å slå bunnlaget på hjemmebane.

06.03.11 22:40

WOLVERHAMPTON - TOTTENHAM 3-3:

Oppgjøret mellom Wolverhampton og Tottenham åpnet med ett minutts applaus for avdøde Dean Richards, som gikk bort bare 36 år gammel og som har spilt for begge klubbene.

Den triste, dog verdige, åpningen antydet på ingen måte hvordan fotballkamp det skulle bli på Molineux.

For det ble både festlig, underholdende og målrikt.

Og Wolves' fantastiske hjemmestatistikk mot tabellens topplag fortsetter.

Av de fem klubbene som troner Premier League denne sesongen, har kun Arsenal vunnet på Molineux, over klubben som gjemmer seg under streken.

Spurs kunne passere Chelsea
Wolverhampton har, til tross for den elendige tabellplasseringen, en godkjent hjemmestatistikk, med sju seier på 14 oppgjør.

Tottenham er på sin side ekstremt gode på bortebane og har tatt 21 poeng på fremmed gress denne sesongen.

Dette tatt i betraktning, og i tillegg med vissheten om at storlagene Manchester United, Manchester City og Chelsea alle har blitt slått på Molineux, var det duket for et spennende oppgjør mellom tabellens 5.- og 19. plass.

Og mye sto på spill. Spurs kunne med seier rykke forbi Chelsea og ta over fjerdeplassen, som sikrer mesterligaspill. For Wolves er alle poeng uhyre viktige for å ikke rykke ned.

To kjappe av Defoe
Det var hjemmelaget som åpnet best. Kevin Doyle satte inn kampens første scoring da han på et innlegg stusset ballen i mål.

Med scoringen økte også temperaturen og Tottenham våknet. Ti minutter etter baklengsmålet, sendte Jermain Defoe av gårde et knallhardt skudd, som tok direkteruten inn i målets høyre hjørne.

Fire minutter senere doblet samme mann til 2-1 med et nydelig bredsideskudd som passerte Wolves-keeper Wayne Hennessey.

Det gikk imidlertid kun seks minutter før også Doyle tegnet seg som tomålsscorer. De oransje fikk straffe, korrekt for øvrig, da Nenad Milijas ble felt, og Doyle var iskald på nimetersparket.

99 Premier League-mål av Defoe
Kampen i kampen ble derfor striden mellom Doyle og Defoe.

Hvem skulle bli oppgjørets store spiller?

- Det var en av de beste kampene jeg har spilt her, hevdet i alle fall Doyle på egne veiene.

Defoe, som spilte sin 300. Premier League-kamp, sto før oppgjøret oppført med 97 nettkjenninger i den øverste divisjonen.

Han jaget derfor ikke bare matchvinnerscoring og seier til Spurs, men også sitt 100. mål i jubileumskampen.

Dessverre for spissen, og kanskje også for sensasjonskåte journalister, ble det med førsteomgangens to mål, og Defoes statistikk teller «bare» 99 scoringer.

Annullert Wolves-scoring
Men 28-åringen så ut til å få det han nok ønsket seg aller mest.

Seier.

Roman Pavlyuchenko serverte seg selv en nydelig førstetouch før han smalt ballen opp i nettaket.

Dermed hadde Spurs snudd kampen mot bunnlaget.

Men oppgjøret hadde så absolutt mer å by på.

Ti minutter før ordinær tid kranglet Wolves inn det de trodde var en utligning, men midt i den elleville feiringen kom dommeren med den knusende nyheten: annullert.

Og det uten særlig grunn.

- Som lag føler du alltid at dommeren er mot deg. Jeg trodde det var mål og løp til midtstreken, men dommeren holdt opp hånda og dømte frispark mens vi feiret som gærninger, fortalte Doyle.

- Vi trengte tre poeng
Men Mick McCarthys menn fikk scoringen de, ærlig talt, fortjente da Steven Fletcher headet ballen forbi Spurs-keeperen og fastsatte til 3-3 - et rettferdig resultat i en fantastisk fotballkamp.

- Det var en lettelse å få utligningen. Vi klarer å hente oss inn igjen to ganger - det er enormt stort for oss, sa Doyle, og la til:

- Vi trengte poeng i dag, så det var deilig å få det til slutt.

Det viktige poenget spissen viser til gjorde imidlertid ingenting med Wolverhamptons tabellplassering. Klubben ligger fortsatt nest nederst med ett poeng opp til Birmingham på plassen over.

Tottenham hadde muligheten til å fjerdeplassen fra Chelsea, men med ett poeng har de like mange poeng som London-rivalen og ligger fortsatt på femteplassen.

- Det er et slag. Vi fortjente å vinne. Vi scoret tre fantastiske mål og vi hadde sjanser til å avgjøre. Men de ga seg aldri og beviste at de er et godt lag, sa Redknapp etter poengdelingen.

- Vi trengte tre poeng, men fikk bare ett, sa en skuffet, men optimistisk Redknapp.

- Men vi må bare fortsette. Det er ny kamp neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.