Gå til sidens hovedinnhold

Wolves i trøbbel

Lille Kiddeminster sjokkerte Steffen Iversen og Wolverhamton i FA-cupen. Premier League-laget sikret omkamp med et nødskrik. Les alt om FA-cupen her.

Kiddeminster ledet lenge 1-0 over Wolverhamton, men takket være en sen scoring av Alex Rae sikret kriserammede Wolverhamton seg 1-1 og omkamp. Rae dukket opp i 89. minutt og lurte ballen i lengste hjørne.

Manager Jan Mølbys Kidderminster fra 3. division får det vanskelig i returkampen på Wolves' hjemmebane. Men leverer Kidderminster samme innsats som i kampen lørdag kan alt skje.

Gills stod for bomben

Den største bomben i tredje runde - den første runden Premier League-lagene deltar i i turneringen - stod Gillinham for. På heroisk vis kjempet " Gills" seg til en fantastisk 3-2 triumf over høytflygende Chartlon. Charlton, som ligger på fjerdeplass i serien, gikk i føringen allerede før minuttet var spilt da Ian Cox satte ballen i eget mål.

Takket være Tommy Johnson, Mamady Sidibe og Paul Smith kunne 1. divisjonslaget Gillingham senere juble over avansement til neste runde, selv om Carlton Cole reduserte til 2-3 like før slutt.

Også Manchester City måtte slite i tredje runde. Med 2-2 hjemme mot Leicester får Kevin Keegans menn det trolig svært vanskelig i omkampen mot Leicester på Filbert Street.

13 skalper

Også Telford, som spiller utenfor det profesjonelle ligasystemet, overrasket da de slo 1. divisjonslaget Crewe 1-0 på bortebane. Lee Mills ble den store helten for den lille klubben da han scoret seiersmålet allerede i 2. minutt. Det var 13. gang Telford har tatt skalpen til en klubb i ligasystemet.

- Jeg har det fantastisk. Det var en god forestilling, for Crewe er et godt lag. Det er ganske utrolig for oss å komme hit og vinne, alt går på skinner nå, sa Telford-manager Mick Jones til Sky Sports.

Birminghams hevn

Birmingham knuste Blackburn 4-0, og fikk dermed hevn etter å ha tapt med samme sifre i serien for en måned siden. Manchester City spilte 2-2 mot Leicester i den andre kampen mellom to eliteserielag.

Tottenham har ikke hatt mye å juble for denne sesongen og ligger på nedrykksplass i serien. Lørdag kunne de igjen feire etter at Frederic Kanoute scoret hat trick og sørget for 3-0 over byrival Crystal Palace.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 3. runde:

Cardiff - Sheffield United 0-1
Accrington Stanley - Colchester 0-0
Barnsley - Scunthorpe 0-0
Bradford - Luton 1-2
Coventry - Peterborough 2-1
Crewe - Telford 0-1
Everton - Norwich 3-1
Gillingham - Charlton 3-2
Ipswich - Derby 3-0
Kidderminster - Wolverhampton 1-1
Manchester City - Leicester 2-2
Mansfield - Burnley 0-2
Middlesbrough - Notts County 2-0
Millwall - Walsall 2-1
Northampton - Rotherham 1-1
Nottingham Forest - West Bromwich 1-0
Portsmouth - Blackpool 2-1
Preston - Reading 3-3
Southend - Scarborough 1-1
Sunderland - Hartlepool 1-0
Swansea - Macclesfield 2-1
Tottenham - Crystal Palace 3-0
Wigan - West Ham 1-2
Wimbledon - Stoke 1-1.

Tidlig kampstart:

Tranmere - Bolton 1-1
Watford - Chelsea 2-2
Les saken: Chelsea tvunget til omkamp