Woods har hele tiden vært klar på at han fortrekker PGA-touren framfor den saudifinansierte touren LIV. Under British Open nylig sa han at de som tok overgang til LIV hadde «vendt ryggen til PGA-touren».

Mandag kveld kom det fram at han har takket nei til et svært lukrativt tilbud fra LIV-touren. Turneringsdirektør Norman avslørte i et intervju med Fox News at Woods takket nei til et beløp som han omtalte som «rundt 700-800 millioner dollar».

700 millioner dollar tilsvarer over 6,7 milliarder kroner. Norman sier imidlertid at tilbudet ble forelagt Woods før han ble direktør, og det er ikke kjent akkurat når den amerikanske stjernen takket nei.

– Tiger er en viktig person i golfmiljøet og man må se på de beste av de beste. De hadde tilbudt Woods en kontrakt før jeg ble direktør, og tallet var rundt 700-800 millioner dollar, sa Norman.

Les også: PGA-touren svarer på LIV-konkurranse – rekordpremier venter for Hovland & co.

Flere milliardbeløp

Ifølge nyhetsbyrået AP fikk Phil Mickelson 1,9 milliarder kroner for å slutte seg til LIV-touren, mens tidligere verdensener Dustin Johnson mottok rundt 1,5 milliarder. Johnson (nummer 18) er den eneste på touren som er innenfor topp 20 på verdensrankingen.

LIV-touren har stadig ikke hjemmel til å dele ut rankingpoeng. De har imidlertid sendt inn en søknad som kan gi muligheter for det i fremtiden.

Den siste tiden har flere store stjerner meldt overgang til touren. Svenske Henrik Stenson ble fratatt kapteinsrollen på neste års europeiske Ryder Cup-lag som følge av overgangen. Søndag vant han i sin LIV-debut og ble 42 millioner kroner rikere.

Les også: Luke Donald blir ny Ryder Cup-kaptein for Europa

Hovland avslo tilbud

Australske Cameron Smith er en av dem som har blitt koblet til LIV-touren. Etter å ha tatt sin første majortittel i British Open, svarte han skarpt da han ble spurt om det.

– Jeg vant akkurat British Open, og du spør meg om det? Jeg synes ikke det er særlig bra, sa verdenstoeren, ifølge Daily Mail.

Tidligere i måneden ble det norske golfesset Viktor Hovland pepret med spørsmål om LIV-touren etter en veldedighetsturnering i Vear i Vestfold. 24-åringen bekreftet på spørsmål da at han avslo et tilbud fra LIV Golf i fjor.

Trump med oppfordring

En som ikke er kritisk til LIV-touren er Donald Trump, som i juli kastet seg inn i debatten.

Han kalte PGA-touren illojal og oppfordret spillere til å bli med på LIV-touren. Han tror de vil angre om de ikke gjør det, når den «uunngåelige sammenslåingen» kommer i fremtiden.

– Hvis du ikke tar pengene nå, får du ikke noe når sammenslåingen skjer. Det eneste du kommer til å si er hvor smarte de som har blitt med har vært, skrev Trump på sin egen plattform Truth Media.

Det skal sies at sesongfinalen i LIV-touren i slutten av oktober skal spilles på Trump National Doral Miami, en av Trumps mange golfbaner.

Les også: Trump kommer med advarsel: – Ta pengene

Tror det blir vanskelig for Hovland å takke nei

Foreløpig er det imidlertid lite som tyder på at en sammenslåing mellom de ulike tourene vil skje med det første, men golfkommentator for Eurosport, Per Haugsrud, tror det kan skje i fremtiden.

– Om det blir 48 veldig gode spillere som spiller der har ikke PGA-touren noe valg. At det til slutt kan bli en sammenslåing skal man ikke se bort fra, sa han nylig til Nettavisen.

Haugsrud tror det kan bli vanskelig for nordmannen å takke nei i fremtiden, om alle de største stjernene går dit.

– Han også sitter jo og ser på at her kommer det gutter som er veldig mye dårligere, men som får vanvittig med penger. Det er klart man tenker sine tanker da. Skal man sitte der og ikke bli med på det her, og ende opp med skjegget i postkassen?

(©NTB)