RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Wozniacki ferdig som verdensener

Sist oppdatert:
Slått ut av Australian Open.

Caroline Wozniacki (21) tapte tirsdag morgen mot Kim Clijsters i Australian Open. Dermed mister den danske tennisjenta førsteplassen på verdensrankingen.

Wozniacki tapte 3-6, 6-7 (4-7) i tirsdagens kvartfinale. 21-åringen har toppet verdensrankingen siden 11. oktober 2010 med unntak av én uke.

Petra Kvitova, Victoria Azarenka og Maria Sjarapova har alle muligheten til å overta Wozniackis plass øverste på rangeringslisten.

- For å være ærlig så tenker jeg ikke over dette. Jeg har vært der så lenge allerede. Jeg har vært nummer én i to år på rad. Vi er bare i januar. Mot slutten av året vil dere se hvem som er best, hvem som har vært jevnest i hele sesongen. Jeg får den tilbake før eller siden. Jeg er ikke bekymret, sa Wozniacki etter at førsteplassen på verdensrankingen forsvant.

Hun bare spilt en grandslamfinale. Det var i US Open i 2009. Motstander den gangen? Kim Clijsters.

Wozniacki hadde flere poeng å forsvare i årets første grandslamturnering enn Kvitova, som spiller kvartfinale natt til onsdag.

Den danske jenta hanket inn 900 poeng i Melbourne da hun i fjor tok seg til semifinale, mens Kvitova bare skal forsvare 500 poeng etter fjorårets kvartfinaletap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere