Caroline Wozniacki (21) tapte tirsdag morgen mot Kim Clijsters i Australian Open. Dermed mister den danske tennisjenta førsteplassen på verdensrankingen.

Wozniacki tapte 3-6, 6-7 (4-7) i tirsdagens kvartfinale. 21-åringen har toppet verdensrankingen siden 11. oktober 2010 med unntak av én uke.

Petra Kvitova, Victoria Azarenka og Maria Sjarapova har alle muligheten til å overta Wozniackis plass øverste på rangeringslisten.

- For å være ærlig så tenker jeg ikke over dette. Jeg har vært der så lenge allerede. Jeg har vært nummer én i to år på rad. Vi er bare i januar. Mot slutten av året vil dere se hvem som er best, hvem som har vært jevnest i hele sesongen. Jeg får den tilbake før eller siden. Jeg er ikke bekymret, sa Wozniacki etter at førsteplassen på verdensrankingen forsvant.

Hun bare spilt en grandslamfinale. Det var i US Open i 2009. Motstander den gangen? Kim Clijsters.

Wozniacki hadde flere poeng å forsvare i årets første grandslamturnering enn Kvitova, som spiller kvartfinale natt til onsdag.

Den danske jenta hanket inn 900 poeng i Melbourne da hun i fjor tok seg til semifinale, mens Kvitova bare skal forsvare 500 poeng etter fjorårets kvartfinaletap.