Gå til sidens hovedinnhold

Wozniacki: - Jeg hadde uflaks

Formsvikten fortsetter, men dansken avfeier at kjæresteforholdet til Rory McIlroy går ut over tennisen.

Onsdag misbrukte 21-åringen to matchballer i den tøffe førsterundekampen av Wimbledon mot østerrikske Tamira Paszek. Oppgjøret endte med tap 7-5, 6-7 (4-7), 4-6.

Wozniacki, som avsluttet både 2010 og 2011 på toppen av kvinnenes tennisranking, har falt til sjuendeplass på WTA-rankingen. Hun har fortsatt til gode å vinne en turnering i år.

Gress har aldri vært den noe defensivt spillende 21-åringens sterkeste underlag. Det er blitt bevist ettertrykkelig i år.

Wozniacki røk også ut i første runde av oppvarmingsturneringen i Eastbourne, en turnering Tamira Paszek for øvrig vant.

De tre foregående årene har Wozniacki tatt seg til fjerde runde av Wimbledon, men hun har aldri kommet lenger. Onsdagens nederlag betydde at Wozniacki røk ut i første kamp av en Major-turnering for første gang siden French Open i 2007.

- Det var ikke en dårlig kamp i dag. Du opplever tider da du er heldig, og det meste går din vei. Selv om du ikke spiller bra, så vinner du likevel. Så opplever du også tider da ting rett og slett ikke går veien. Jeg må bare komme meg gjennom dette, sa Wozniacki etter tapet onsdag, ifølge AP.

Paszek avverget begge matchballene med vinnerslag fra bachandsiden, som begge traff linjene med nød og neppe. Wozniacki la ikke skjul på at dette var bitert å svelge. Hun håper trenden snur snart.

- I over to år vant jeg denne typen kamper. I det siste har det gått litt den andre veien. Det er ikke den første gangen i år der jeg har matchballer, men likevel ikke vinner.

Én ting er dansken i alle fall sikker på. Det mye omtalte forholdet hun innledet med den nordirske golfstjernen Rory McIlroy for et år siden har ingenting med formsvikten hennes å gjøre.

- Nei, avkreftet Wozniackis kontant da spørsmålet dukket opp på nytt etter Wimbledon-nedturen.

Kommentarer til denne saken