*Nettavisen* Sport.

Xhaka kan være tilbake på banen for Arsenal lørdag

 

Granit Xhaka kan være tilbake på banen for Arsenal lørdag, for første gang siden hendelsen som kostet ham kapteinsbindet i klubben. Manager Unai Emery mener at landslagspausen har gjort ham godt. Foto: Tim Ireland, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Arsenal-manager Unai Emery sier at Granit Xhaka er i ferd med å få hodet på plass og at sveitseren kan få spilletid mot Southampton lørdag.

Xhaka ble fratatt kapteinsbindet i klubben etter at han reagerte kraftig på tilskueres mishagsytringer mot ham i en kamp mot Crystal Palace forrige måned. Da han ble byttet ut, gestikulerte Xhaka mot tilskuerne, sa ord som ikke egner seg på trykk og kastet kapteinsbindet på bakken.

Etterpå skyldte Xhaka på hets og trusler mot ham og familien på sosiale medier. Han har ikke vært på banen for Arsenal i de fire kampene siden, men han spilte for Sveits da EM-kvalifiseringen ble avsluttet.

– Han kom tilbake med hodet i bedre forfatning. Han er innstilt på å hjelpe oss, og han er nærmere å kunne spille når vi trenger ham, sa Emery torsdag.

– Jeg snakket med ham i dag tidlig, og det var en god samtale. Han trente veldig godt før landslagspausen, og han trente bra i dag.

Emery åpnet for at Xhaka kan komme på banen i lørdagens hjemmekamp, men garanterte det ikke.

– Vi tar avgjørelsen i morgen, men jeg ønsker det comebacket. Det vil gi ham selvtillit og gjøre ham komfortabel. Da kan vi få et godt øyeblikk med tilhengerne og en god prestasjon, sa Emery.

Arsenal er uten seier i sine fire siste Premier League-kamper. Laget er på sjetteplass med åtte poeng opp til den viktige fjerdeplassen.

– Målet er å redusere avstanden til de viktige lagene. Vi vet at det ikke er fort gjort, men utfordringen er å ta innpå litt etter litt, og det starter lørdag, sa den pressede manageren.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.