Gå til sidens hovedinnhold

Xtra Personell utvider med sykkel

Nå skal Aukland-brødrene lures over på to hjul.

I januar oppsto den første kontakten mellom Espen Unaas og Nils Marius Otterstad.

Førstnevnte importerer Argon 18-sykler via firmaet Unaas Cycling, mens Otterstad har er manager for Team Xtra Personells langrennssatsing som startet opp i april, 2007.

Langrennssatsingen sto uten sponsor etter sesongen, men onsdag kom nyheten om at satsingen utvides til også å inneholde langdistanseløping og et eget kontinentallag på sykkel.

- Vi har vært på jakt etter sponsorer og nye samarbeidspartnere, og har kjent til arbeidet Nils Marius har gjort i Team Xtra Personell. For fem år siden var ikke langrennssporten en lagidrett i det hele tatt, men det har denne gjengen klart å gjøre noe med, sier Espen Unaas i Argon 18-Unaas Cycling til procycling.no.

Skrev under toårig avtale
Den 20. april skal planene rundt den nye sykkelsatsingen legges fram. Det er allerede klart at Argon 18-stallen blir værende, men at Xtra Personell blir en del av det nye navnet i kraft av å være hovedsponsor.

- Er det erfaringer dere selv har gjort dere som nystartet sykkellag som gjør at dere at dere nå går inn i dette prosjektet?

- Fra vi etablerte laget vårt, visste vi at vi trengte å hente inn mer kapital. Det er vanskelig å dra inn sponsormidler og ting går lett over budsjett. Vi har erfart at det koster mye å drive et kontinentallag. Vi har 10 ryttere og skal kjøre over 60 ritt denne sesongen. I tillegg har man utenlandsopphold, reising og logistikken rundt dette. Det har vært en krevende prosess, og det blir det utover også.

- Hvilke muligheter åpner samarbeidet med Xtra Personell?

- Nå har vi fått det økonomiske fundamentet på plass. Det gir oss muligheten til å fokusere og satse enda mer fram mot neste år, svarer Unaas som har inngått en toårig samarbeidsavtale med bemanningsselskapet.

Sykler om sommeren
TV 2 Sporten fortalte onsdag at totalbidraget fra Xtra Personell ligger på rundt 6 millioner kroner.

Verken Jens Arne Svartedal eller brødrene Jørgen og Anders Aukland er noviser når det kommer til å benytte sykkel i treningsarbeidet.

- Disse guttene er vant til å bruke sykkelen om sommeren. Jens Arne har syklet Norgescup og syklet for Aktiv mot Kreft tidligere. På sikt skal vi prøve å lure Aukland-brødrene mer over på sykkelen også.

Ryttergruppen i Argon 18-Unaas Cycling blir med over i den nye satsingen. Laget, som ennå ikke har fått sitt permanente navn, kommer naturlig nok til å sykle på modeller fra Argon 18 utover.

Kommentarer til denne saken