RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yankees verdensmestre

Foto: JUSTIN LANE (EPA)
Sist oppdatert:
Endelig gikk drømmen i oppfyllelse for «A-Rod» og New York Yankees. I natt ble de verdensmestre i baseball. Se bildene.

Med seier 7-3 over Philadelphia Phillies i den sjette kampen i World Series klarte Yankees seriens mål: Som i 1923 feiret de et nytt stadion med mesterskap.

Den store helten var Hideki Matsui, som i praksis avgjorde kampen med knallharde slag i de første omgangene (innings). Matsui kopierte den tidligere World Series-rekorden til Yankees-legenden Bobby Richardson fra 1960 med seks såkalte RBIs (runs batted in = poeng for fullført runde på banen).

- Mitt fremste og største mål da jeg begynte i Yankees var å vinne verdensmesterskapet, sa Matsui etter triumfen. - Det har vært en lang vei og en vanskelig reise, og jeg er lykkelig over at vi klarte det etter alle disse årene - og at jeg nådde målet jeg kom hit for.

Han nådde også et annet mål, nemlig fullføring av fireårskontrakten som har gitt ham ikke mindre enn 52 millioner dollar - eller nærmere 75 millioner kroner i året - for å slå ball!

Veien tilbake til toppen har vært lang for New York Yankees. Det er ni år siden siste tittel, og det er en lang ørkenvandring for sportens gigantlag. Med nattens seier har Yankees hele 27 verdensmesterskap, som amerikanerne kaller det vi andre kanskje ville kalle USA-mesterskap.

Her ser du detaljene:Kampen i tall og fakta

Første omgang (inning) endte 0-0, men hjemmefansen øynet seieren da Yankees banket inn to poeng i andre omgang. Og i slutten av femte inning stod det komfortabelt 7-1 til hjemmelaget.

Seks av sju poeng som resultat av slagene til Matsui, som åpnet for at «A-Rod» to ganger kunne løpe inn til poeng.

Hideki Matsui bidrag etter seks fullførte finalekamper er tre home runs og åtte innslåtte poeng.

Også i den siste kampen kronet Matsui verket med en home run, etter å ha drevet Philadelphias kastere (pithcers) til desperasjon.

Hideki Matsui har også en litt underlig vane: Han er den eneste spilleren som aldri tar en prøvesving, men sparer alt kruttet til selve slaget.

Og det eksploderte altså til seks poeng for Yankees.

- Han traff alt vi kastet til ham, fortvilte Phillies-manager Charlie Manual etter kampen.

Ikke overraskende ble japaneren kåret til kampens mest verdifulle spiller (MVP). Han er den første japanskfødte som vinner MVP trofeet siden det ble innført i 1955.

Også for A-Rod, eller Alex Rodriguez som han heter, ble nattens seier en triumf etter en middels sesong med 100 innslåtte poeng, noe som er hans laveste siden han spilte i Seattle Mariners på slutten av 90-tallet.

Rodriguez regnes som en av de aller beste all round-spillerne i baseball noensinne. Han er den yngste som har slått 500 home runs, og fikk 275 millioner dollar for sin siste ti års-kontrakt med Yankees - en rekord for sporten.

Da «A-Rod» kom hjem til New York, ble han mottatt som en helt av Yankees-fansen. Rodriguez levde sine første år i hardt belastede bydelen Washington Heights.

Men glansen har avtatt etter at «A-Rod» hardt presset innrømmet bruk av steroider på begynnelsen av 2000-tallet, noe som ga ham oppnavnet «A-Fraud».

Tross en eventyrlig karriere er nattens seier Alex Rodriguez første verdensmesterskap.

Han ladet opp til kampen med en lunsj på restauranten Le Bilboquet sammen med skuespillervenninnen Kate Hudson.

Her kan du lese om hans eventyrlige karriere:Seriens mest verdifulle spiller

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere