*Nettavisen* Sport.

Yates slutter, ikke på grunn av doping

London (NTB-DPA): Sean Yates slutter som sportsdirektør i Sky-laget i sykling, men lagledelsen bedyrer i en pressemelding at det ikke har noe med doping å gjøre.

- Etter en lang karriere i profesjonell sykling har han fortalt oss at han vil gå videre, utelukkende av personlige årsaker. Sean har vært en stor støtte for rytterne og en verdifull kollega for oss alle. Vi ønsker ham det beste i neste steg i livet, heter det i uttalelsen.

Sky-sjefen Dave Brailsford har nulltoleranse overfor doping, og alle ansatte er etter Armstrong-avsløringene pålagt å undertegne en erklæring om at de aldri har vært involvert i doping.

De som innrømmer å ha vært involvert i doping får forlate laget med sluttpakke, mens de som benekter doping og eventuelt avsløres senere vil få sparken.

- Sean har vært i samtaler, og det kom verken innrømmelser eller avsløringer som hadde som konsekvens at han skulle forlate laget, står det i meddelelsen.

Ifølge avisen Sunday Telegraph slutter også Steven de Jongh i Sky, mens laget unnlater å forlenge kontrakten til legen Geert Leinders. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.