Ikke lenge etter at Yaya Touré hadde forlatt Manchester City sommeren 2018 gikk han hardt ut og beskyldte Pep Guardiola for å forskjellsbehandle spillere ut fra hudfarge.

- Han insisterer på at han ikke har noen problemer med mørkhudede spillere, for han er altfor intelligent til å bli tatt på fersken for å mene noe annet. Men når det går opp for deg at han har problemer med afrikanske spillere uansett hvor han drar, da stiller jeg meg selv visse spørsmål. Den dagen han starter med et lag som inneholder fem afrikanere, da sender jeg ham en kake, sa blant annet Touré i et intervju med France Football.

Les også: Solskjær og United kan sette ny Premier League-rekord

Påstandene kom etter en sesong hvor Touré hadde vært totalt ute i kulda, og kun startet én kamp for de lyseblå i Premier League. Det skjedde i siste serierunde da han avsluttet åtte år som City-spiller med å være kaptein i den betydningsløse serieavslutningen mot Brighton.

Noen dager senere svarte Guardiola på påstandene fra sin tidligere elev.

- Det er en løgn, og det vet han. Vi var sammen i to år, og det er først nå han kommer med det. Han har aldri sagt noe til meg på tomannshånd, svarte City-sjefen i et intervju med spanske TV 3.

- Jeg vil ha fred

Til den engelske avisen Daily Mail avslører Touré nå at han i fjor sendte et brev til klubben der han unnskyldte seg for sine handlinger. Han skal imidlertid aldri ha fått svar.

- Det intervjuet var for meg en stor feiltakelse. Når du snakker ærlig ut til noen, så kan de vri om på ordene. Jeg var klar over at noen av de ansatte ikke var fornøyde. Jeg sendte dem en mail for å prøve å kommunisere med noen viktige folk der, for å unnskylde og si at jeg hadde vært urimelig med klubben. Men jeg har ikke fått noe svar, forteller Touré.

Les også: Liverpool-legende om City-dominansen: - Ferguson tok feil

Han fortsetter:

- Jeg vil ha fred. Vi ønsker ikke at det skal være slik hele tiden. Med tanke på kjærligheten til fansen, kjærligheten til klubben, må ting iblant bare bli behandlet på riktig måte. Jeg har vært i kontakt med noen der, sier han.

Fra City-legende til Olimpik Donetsk

Touré kom til Manchester City fra Barcelona i juli 2010 for 24 millioner pund, og var over flere år en av klubbens aller fremste spillere.

Til sammen var han med å vinne tre ligagull for de lyseblå. I tillegg vant han FA-cupen én gang og ligacupen tre ganger.

Etter at ivorianeren forlot Premier League vendte han snuten til Hellas og Olympiakos, før han reiste videre til den kinesiske klubben QD Huanghai sommeren 2019 hvor han spilte et halvt år.

I dag er Touré assistenttrener for den ukrainske klubben Olimpik Donetsk.