*Nettavisen* Sport.

Ydmyk Røste overtar styringen i skiforbundet

Foto: Norges Skiforbund

Hamar (NTB): Erik Røste ble som ventet valgt til ny president i Norges Skiforbund etter Sverre K. Seeberg. - Det blir som å hoppe etter Wirkola, sa en ydmyk 52-åring etter valget.

17.06.12 15:10

- Det er med hjertet jeg tar denne utfordringen, men det er også en oppgave jeg ser veldig fram til, og dersom det noen gang skal passe å snakke om å «hoppe etter Wirkola», så må det være nå, sa Erik Røste til forsamlingen på skitinget på Hamar.

Han har vært visepresident i forbundet de siste fire årene. Da Seeberg på et tidlig tidspunkt før tinget varslet at han ville trekke seg tilbake, ble det fort klart at Røste var mannen skiforbundet ville satse på i presidentvervet.

- Tinget denne helgen har vært veldig fint. Noen saker er vi uenige om, men når det gjelder de store linjene er det ro og harmoni i Ski-Norge, sa den nyvalgte presidenten.

- Vi har vedtatt et skipolitisk dokument som i stor grad vil legge føringer for arbeidet vårt fram til 2016, men jeg må også si at jeg ser fram til en kjempespennende prosess mot et eventuelt OL i Oslo i 2022. Dette kan bli et fantastisk løft for hele norsk idrett, mente han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.