ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De norske fotballkvinnene har vært inne i en tung periode og sist gang laget var i aksjon ble det hele 0-7-tap for Nederland.

Stjernesmellen kom riktignok i en kamp der Norge manglet flere av sine største profiler, men resultatet vakte likevel stor oppsikt. Det norske mannskapet har tapt sine tre siste kamper og ikke vunnet en kamp siden Belgia ble slått i april i år.

De svake resultatene (også tapt for Tyskland og Sverige) har gjort at inngangen til VM-kvalifiseringen, som starter mot Armenia torsdag, har blitt litt spesiell.

De norske jentene er klare på at det ikke har vært bra nok. Nå håper de å slå tilbake og skaffe seg et godt utgangspunkt for å sikre en plass i VM-sluttspillet i 2023.

Graham Hansen med oppgjør

Overfor NRK innrømmet Caroline Graham Hansen tidligere denne uka nådeløst at spillerne nå måtte se seg i speilet og medgi at de ikke hadde gjort en god nok jobb. Hun mener både spillere og støtteapparat må gå i seg selv.

Trener Martin Sjögren har også uttalt at mye av det som ble gjort i de siste kampene, ikke var bra.

LES OGSÅ: Graham Hansen forlenger med Barcelona

Graham Hansen forteller til Nettavisen at landslaget har hatt mye fokus på hvordan de ønsker å framstå i kamper på denne samlingen og lover full fres i de neste kampene. Norge møter Armenia hjemme torsdag, før Kosovo venter på bortebane 21. september.

- Vi forventer to seirer og vi forventer at vi skal spille god fotball. Vi har ikke hatt de beste resultatene de siste matchene, så det handler om å få en god start. Vi må få følelsen av at vi er gode, vi vet at vi er det. Det blir to kamper der vi skal revansjere oss, klinke til og score masse mål. Vi skal kose oss, sier Graham Hansen til Nettavisen.

- Først og fremst har vi jobbet med forsvarsspillet vårt, det har ikke vært all verden. Vi vet at når forsvarsspillet sitter, så har vi gode relasjoner offensivt. Fotball er noe vi kan, så det handler om å ta det litt «back to basic», sier stjernespilleren.

- Tror alle kjenner på det

Barcelona-profilen trekker fram at det har blitt få samlinger under koronaperioden og at det kan være en grunn til at ting ikke har sett optimalt ut i noen kamper.

- Jeg tror alle kjenner litt på det. Samhandlingen forsvinner kjapt når vi ikke har hatt så mange samlinger. Det er ikke så mange samlinger på landslaget i utgangspunktet og når du mister 90 prosent av dem over det siste halvannet året så merker man det.

LES OGSÅ: Tror avskjed med disse spillerne kan åpne for Haaland-overgang til United

- Det handler om å få en liten «reminder» på hva vi egentlig skal gjøre i og med at vi har vært så lenge og mye fra hverandre, mener 26-åringen.

Norge møter altså Armenia og Kosovo i de første VM-kvalifiseringskampene nå i september, mens også Polen, Albania og Belgia er en del av gruppen.

Thorisdottir: - Vet ikke så mye

Både Armenia og Kosovo er to forholdsvis ubeskrevne blad på kvinnesiden enn så lenge og Maria Thorisdottir innrømmer at det er ukjent motstand som venter.

- Vi vet ikke så mye om dem og jeg tror ikke jeg har spilt mot disse lagene noen gang før. Det er ofte de kampene som er vanskeligst, fordi motstanderen trolig spiller litt annerledes enn de lagene vi pleier å møte, men for oss gjelder det bare å fokusere på det vi skal og vinne kampene, sier forsvarsspilleren til Nettavisen.

Manchester United-profilen mener i likhet med Graham Hansen at det nå handler om å gjøre ting enkelt og finne fram det de vet bor i laget.

LES OGSÅ: Veland reagerer på Koemans uttalelser: - Det er en absurd ting å si

- Vi har jobbet med dette i fire år nå på en del treninger og samlinger sammen. Når vi kommer fra klubb til landslag, så er det forskjellig spillemåte. Vi må komme oss inn i landslagsmodus igjen og finne tilbake til det grunnleggende, sier Thorisdottir.

- Vi har fått til det bra på denne samlingen, så nå gjelder det å få det ut i kamp.

Håper på en ny start

28-åringen sier hun gleder seg veldig til å spille foran publikum på Ullevaal stadion igjen og føler torsdagens kamp blir en ny start etter en tøff koronatid.

- Ja, det blir det. Jeg gleder meg veldig. Det er ingenting som slår det å spille på Ullevaal stadion. Jeg er veldig glad for at vi får kamp her og så håper jeg at det kommer mye folk, for det er kjekt å spille foran folk, sier Thorisdottir.

Midtbanespiller Vilde Bøe Risa byttet klubb til Manchester United i sommer. Hun føler også at forrige landslagssamling ikke helt ble som hun hadde håpet.

LES OGSÅ: Helland har fått seg ny jobb. Blir fotballekspert

- Vi går inn i begge kampene med mål om å vinne, som i alle andre kamper. Og så ønsker vi å finne tilbake til oss selv, det var kanskje en litt skuffende samling sist. Vi har hatt en god start på denne samlingen og håper å ta det med oss inn i disse to kampene, sier Bøe Risa til Nettavisen.

Hun forteller at fokus nå i stor grad har vært på å få orden på egne prestasjoner og at det ikke har vært like mye snakk om hva som kan ventes av motstanderen.

- Vi fokuserer mest på oss selv, hvordan vi skal spille og vinne, sier hun.

Det neste VM for kvinner spilles i Australia og New Zealand i juli 2023. Norges vei mot mesterskapet starter altså torsdag kveld på Ullevaal stadion.