HØDD - BRANN 3-1

ULSTEINVIK (Nettavisen): Da Hødd trakk Brann ut av hatten, bestemte Hødd-trener Lars Arne Nilsen seg for at han uansett skulle på cupfinalen. Enten som Hødd-trener eller som Brann-supporter.

Også sønnen og midtbaneprofilen Sivert Heltne Nilsen er Brann-supporter på sin hals. Triumfen over favorittklubben hadde likevel ingen bismak.

- Jeg hadde reist ned som Brann-supporter med Brann-skjerfet mitt om de slo oss. Men i kampens hete hadde jeg ingen problemer med å slå ut favorittklubben min. Det er bedre oversikt på tribunen, men jeg foretrekker likevel å sitte på trenerbenken på Ullevål, forteller Hødd-treneren til Nettavisen.

Helt siden cupens 3. runde har Nilsen ønsket seg Brann som Hødds cupmotstander. I semifinalen ble drømmen omsider en realitet. Selve kampen overgikk imidlertid alle drømmer.

- Å slå Haugesund borte var en enda sterkere prestasjon. Men 2. omgangen i dag var likevel helt formidabel, sier Nilsen.

Han utelukker ikke at hans egen Brann-lidenskap kan ha vært en fordel. Nilsen visste nemlig akkurat hvordan Brann skulle beseires.

- Kim Ojo, Erik Huseklepp og Bentley måtte stoppes. Får de vendt opp og utfordret i rom, er de virkelig gode. Vi måtte låse rommene på sidene og unngå å gi dem dødballer. Der er Brann gode, og de scoret jo også på en dødball, sier Hødd-treneren.

Snuoperasjonen
Likevel slo Hødd tilbake, akkurat som de gjorde i 3. runde mot Sarpsborg 08. Det var på den tiden da Hødd var tabelljumbo i Adeccoligaen. 5-0-seieren over HamKam 3. juni ble etterfulgt av cuptriumfen over Sarpsborg etter at Pål André Helland scoret seiersmålet i det 118. minutt. Det var en liten cupsensasjon, men ingenting i forhold til hva fremtiden skulle bringe.

- Dette har vært en merkelig sesong. Vi tapte alt i vårsesongen. Så løsnet det både for meg og laget mot HamKam. Foran Sarpsborg-kampen småspøkte jeg og Vegard Heltne om at cupfinalen ikke var så langt unna. Men vi drømte oss egentlig litt bort, forteller Helland til Nettavisen.

Drømmen ble en realitet. Hellands høstsesong har vært en eneste stor suksesshistorie. I cupen har han notert seg for seks mål, hvorav de aller fleste har vært avgjørende scoringer.

- Jeg tar ikke på meg mer enn ære enn de andre spillerne. Jeg hadde aldri klart det alene. Da hadde jeg blitt knust, spøker Helland.

Helland vs. Huseklepp
Akkurat som mot Sarpsborg og Haugesund dominerte trønderen stort med sitt lange steg, hurtige fotarbeid, glimrende teknikk og strålende skuddfot. Helland vant den viktige høyrekantduellen med landslagsspiller Eirik Huseklepp.

- Vi ga Helland altfor mye rom. Dermed fikk han utnyttet sine styrker. For min egen del fungerte det greit i 1. omgang, men Helland var den beste av oss i dag, sier Huseklepp til Nettavisen.

Driblefanten var svært skuffet over at Brann ikke klarte å følge opp seieren over Rosenborg. En tilsvarende inngang til kampen hadde Brann foran fjorårets cupfinale mot AaFK. Huseklepp ville imidlertid ikke være med på at Brann tok seieren på forskudd.

- Vi undervurderte ikke Hødd. På sitt beste vet vi at de er gode. Samtidig gir vi dem cupfinalebilletten i dag. Vi får en god start, men blir for avslappet. Forferdelig skuffende og kjedelig, sier Huseklepp.

Brann-trener Rune Skarsfjord var av samme oppfatning.

- Det er vanskelig å sette fingeren på hva som gikk galt. Det er ikke overraskende at Hødd ga oss god kamp, for Hødds maksnivå holder bra Tippeliganivå. Vi manglet den innsatsen og gløden som Hødd hadde, konkluderte Skarsfjord.

- Jeg vet hvordan det er å komme til cupfinalen som 1. divisjonslag; det gjorde jeg selv med Haugesund. Det blir en folkefest av dimensjoner.

- Vi har ikke flakset oss videre
Helland og hans lagkamerater gleder seg som unger til å møte Tromsø på Ullevål.

- Det som er artig, er at vi ikke har flakset oss til finalen på noen måte. Vi møtte Haugesund borte, kanskje Norges beste hjemmelag, og vant helt fortjent der. Så møter vi et av Norges beste lag i semifinalen og kjører regelrett over dem, sier Helland.

- Dette er det artigste jeg har vært med på. Jeg kommer til huske denne kampen resten av mitt liv.

I november kommer antakeligvis en dag han vil huske enda bedre.

- Vi må gå i strupen på Tromsø, slik som vi gikk i strupen på Brann og Haugesund. Brann er et lag med mer spisskompetanse og X-faktor enn Tromsø, men Tromsø er mer stabile og mer maskinaktige. De er nok vanskeligere å score mot, men enklere å forsvare seg mot, avslutter Hødds cuphelt.