*Nettavisen* Sport.

Ydmyket storebror

Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Lillehammer med nådeløs revansje mot erkerivalen.

08.03.11 22:29

LILLEHAMMER -
STORHAMAR 6-1:

Da Lillehammer slo «storebror» Storhamar borte i kvartfinalen av NM-sluttspillet i ishockey søndag var det første gang siden 2005 at det ble seier på fremmed is mot erkerivalen.

Og bragden ser ut til å ha gitt Lillehammer-gutta blod på tann, for da de to lagene igjen møttes tirsdag kveld i Kristins Hall fikk Storhamar nok en gang juling.

- Begravde skuffelsen
Denne gangen ble det hele 6-1 i sekken for iskrigerne fra Hamar. Dermed har Lillehammer fått en herlig revansje for 9-1-tapet det ble påført i første sluttspillkamp.

- Det var veldig viktig for oss å begrave skuffelsen fra den kampen med en gang, og jobbe mot neste oppgjør. Det klarte vi på en bra måte. Det har vi i grunn vært flinke til hele sesongen, det å ta det kamp for kamp, respondere på dårlige prestasjoner, og slå fort tilbake, sier Lillehammer-trener Tor Erik Nilsen til Nettavisen.

- Vi har brutt en del barrierer i dette sluttspillet, og det er positivt. Vi har spilt trygt og godt hjemme, og også spilt bra bortekamper. Borteseieren mot Storhamar gir oss økt selvtillit og troen på det vi gjør, fortsetter treneren.

- Hvor viktig er det å slå erkerivalen?

- Derbykamper vil alle vinne, slik er det i alle idretter- Det er en fest, og da blir det naturlig nok også litt annerledes fokus. Men en slik sunn rivalisering mellom to klubber skaper ekstra interesse både hos publikum, media og spillerne, sier Nilsen.

Fire i andre periode
Joakim Eidsæther sendte vertene i føringen etter drøye seks minutter, mens Justin Boström la på til 2-0 like etter. Andreas Grøndahl reduserte for gjestene etter 10.49 minutter.

2-1 sto seg til første pause, men i den andre perioden skulle virkelig målene renne inn i Storhamar-nettet.

Raske fulltreffere av Patrick Bäärnhielm, Gino Guyer, Justin Boström og Christian Saxrud sørget for at ydmykelsen ble totalt for Storhamar.

Det hele var også en oppvisning i effektivitet fra hjemmelagets side, siden det var gjestene fra Hamar som vant skuddstatistikken med 35-24.

- Vi spilte med mange nye folk i siste periode, og spilte av kampen litt. På stillingen 6-1 var det jo mulighet for det, sier Lillehammer-treneren.

Resultatet betyr at Lillehammer nå leder 3-1 i kamper i best av sju serien. Med seier borte torsdag vil klubben være klar for semifinale.

Mange scoringer
Også i kvartfinaleoppgjøret mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers tirsdag kveld ble det målfest. Siddisene vant til slutt med 8-4.

Dette betyr at Stavanger nå leder 3-1 i kamper.

I de øvrige oppgjørene slo gikk Lørenskog seirende ut av duellen mot Vålerenga med 5-1 (3-1 i kamper til Lørenskog) og seriemester Sparta Sarpsborg vant 4-0 borte mot Rosenborg Elite. Dette betyr at sarpingene allerede er klare for semifinale med 4-0 i kamper over trønderne.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.