RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yggeseth får støtte av Kasper

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Torbjørn Yggeseth får støtte av FIS-president Gianfranco Kasper for sitt forslag om å innføre vektgrenser i hopp.

Kasper sier til Kanal24 at hoppsportens rekrutter bør ha regler å forholde seg til når det gjelder vekt og helse. Han sier videre at han tror Sven Hannavald fra Tyskland og andre hoppere i verdenscupen kan bli så slankesyke at de kan dø.

- Noen av dem, ja, og det verste er den psykologiske delen. Det at alle hoppere tror at hvis man går ned i vekt, blir man bedre.

Farlig
- Hvis de presser det ned til det nivået, der det atletiske prestasjonsnivået blir forstyrret på grunn av vekten - som sannsynligvis, er ikke helt sikker, men som sannsynligvis er tilfellet med Hannawald - tar de livet av seg selv, sier Gianfranco Kasper til radiokanalen.

Derimot er han mer usikker på hvordan FIS skal kunne klare å kontrollere hoppenes vekt. Han er spent på hva Torbjørn Yggeseths forslag vil bli på kongressen i Miami i juni.

Kontroll
- Saken er ikke bare at herr Yggeseth sier han vil ha vekt-kontroll. Saken må diskuteres først, og vi må vite hvordan vi skal kontrollere dette. Du vet, du kan jo ikke ha en vektskål oppe på starten av hoppbakken, hvor du må veie alle sammen, det fungerer jo ikke i praksis, det må gjøres basert på vitenskaplige undersøkelser, sier Kasper.

De norske hopperne og lederne har gått sterkt i mot forslaget fra hoppkomiteéns leder om å innføre vektgrenser basert på BMI-indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere