*Nettavisen* Sport.

Yggeseth hopper av sjefsjobben

Foto: TV 2

Torbjørn Yggeseth har bestemt seg for å gå av som leder av hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet. - Skal jeg fortsette, må jeg bli truet til det, sier han.

Yggeseth har fått mye pepper den siste tiden. Årsaken er hans standpunkt om at kvinnelige hoppere foreløpig ikke skal få sette utfor en skiflyvningsbakke.

69-åringen tilbakeviser overfor Aftenposten at hans planer om å gå av som leder av den komiteen han har ledet siden 1983, og vært medlem helt siden 1975, har noe med denne avgjørelsen å gjøre. Han ønsker å fratre på FIS-kongressen i Miami i månedsskiftet mai/juni.

- Dette har jeg tenkt på lenge. Allerede for fire år siden bestemte jeg det, sier Yggeseth.

Yggeseth drar tirsdag til Planica, der VM i skiflyvning starter fredag. Han føler en viss lettelse.

- Ja, for der møter jeg bare folk som er enig med meg. Der møter jeg meningsfeller.

- Styret i Norges Skiforbund skal legge kabalen på et møte fredag 27. februar, sier Steinar Johannessen til Aftenposten. Han mener at Norge har flere gode kandidater når Yggeseth nå takker for seg, men foreløpig vil han ikke gå ut med noen navn.

Foruten Yggeseth er tre nordmenn med i underkomiteer i dag: Bertil Pålsrud er leder av Utstyrskomiteen, Torgeir Nordby er medlem i Bakkekomitéen og med i Dommer- og TD-komiteen, mens Steinar Johannessen er med i Terminlistekomiteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.