RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kvinnelig skihopper
Kvinnelig skihopper Foto: Scanpix

Yggeseth stopper Sagen

Sist oppdatert:
- Jentene får ikke prøvehoppe i Vikersund. Det fastslår Torbjørn Yggeseth overfor TV 2 Nettavisen. Derimot åpner FIS for jenter i selve rennet.

Tirsdag kveld ga Norges Skiforbunds klarsignal for at fire jenter skulle få prøvehoppe i Vikersund.

Torsdag morgen klarte leder for Det internasjonale skiforbundets hoppkomité, Torbjørn Yggeseth, å stoppe jentene. Han kontaktet FIS sin generalsekretær, Gianfranco Kasper, som var soleklar.

Får ikke lov
- Han var forbauset over at denne ballen ikke var lagt død for lenge siden av Norges Skiforbund. Det som er klart er at jentene ikke får prøvehoppe. Dersom noen nasjoner mener at jentene er kvalifisert for selve rennet, så kan de få delta i selve rennet.

- Men de får ikke prøvehoppe. Fordi det betyr en voldsom ekstra fart og ditto risiko. Nå regner jeg med at denne saken blir lagt død, sier Yggeseth til TV 2 Nettavisen.

Det betyr altså at Anette Sagen får hoppe i Vikersund-rennet, dersom Norges Skiforbund mener hun er kvalifisert til å hoppe, på bekostning av en mannlig hopper.

- Taktisk
Anette Sagens trener, Frank Helge Johansen, raser mot Yggeseths rolle i saken.

- Min første reaksjon er at dette er veldig taktisk av Yggeseth. Han har planlagt dette i lang tid. Jeg skjønner ikke at det skal være mulig å diskutere dette i det hele tatt, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Blest
- Da jentene hoppet med gutta i kontinentalcup rett etter nyttår, hadde jentene i snitt én kilometer høyere fart enn gutta. Og hoppet like langt. I skiflyging betyr oppdrift langt mer enn farta. Så jeg mener det ikke ville vært noe stort problem å hoppet fra samme avstats som gutta, sier Johansen videre.

Han sier at bråket rundt jentehoppinga, nok har skapt en god del blest om jentehopping – på godt og vondt.

Ingen som Yggeseth
- Tiden vil vise om bråket får positiv effekt. Det har jo hele tiden vært en negativ tone, og det er jo ikke bra. Men samtidig har vi også fått masse oppmerksomhet. Og jeg føler vi har fått veldig god støtte i hele Norges land.

- Jeg har ennå ikke møtt en eneste person som har stått for det som Yggeseth gjør, understreker Frank Helge Johansen overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere