RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ygre Wiig til topps i X-Games

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
For andre året på rad vant Andreas Ygre Wiig det mest prestisjetunge trofeet til snowboarderne.

Dermed slo han superstjernen Shaun White for andre året på rad. Shaun som ble nummer tre var så skuffet over nok en gang å bli slått av nordmannen at han ikke engang gratulerte vinnere i målområdet. Prestisjen i X-Games er enorm, og Ygre Wiig sa han følte med konkurrenten

Skjønner White
- Det var mye press i år siden jeg vant i fjor, men jeg var stoka over å klare første run så bra, uttalte Andreas Ygre Wiig til Expn etter at seieren var sikret.

I første omgang kjørte 26-åringen ned til poengsummen 92 av 100 mulige poeng. Han satte standarden ettersom han var første kjører utfor. Førsteløpet skulle senere vise seg å holde til seier. I andre omgang prøvde han seg på en ekstra rotasjon. Det endte med fall, men det hadde ingen betydning for sluttresultatet da det kun er den besteomgangen som teller.

- Utrolig bra at han klarer det to år på rad. Helt rått, uttaler landslagssjef Vidar Nyhus i en pressemelding.

På pinebenken
Nordmannen måtte stå og vente lenge på at konkurrentene skulle gjøre seg ferdige. Kjørere som Kevin Pearce og finnen Heikki Sorsa klarte ikke å hamle opp med Ygre Wiigs kjøring. Og etter at Shaun White som sistemann gjorde noen små feil underveis, kunne han slippe jubelen løs foran folkehavet, hvor også kjæresten Marion Ravn befant seg.

Gullet kan han plusse på den allerede imponerende medaljesamlingen fra det mest prestisjetunge arrangementet for ekstremsport i verden. Fra før har han to gull, sølv og bronse.

Unge talentfulle Mikkel Bang (18) kjørte ned til sjuendeplass.

Nytt gull
Og senere på kvelden kjørte Torstein Horgmo ned til nok et norsk gull i den mer showpregede Big Air-finalen.

Det er svært imponerende ettersom det bare er et år siden snowboarderen brakk ryggen.

- Det var stort at seks norske snowboardere i det hele tatt ble invitert til X Games og det i seg selv sier noe om nivået på norsk snowboard. At både Horgmo og Wiig kjører fantastisk bra når det gjelder og dermed tar hvert sitt gull er ikke annet enn enormt, forteller Nyhus.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere