RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yndlingen ute av Wimbledon

Sist oppdatert:
Vidunderbarnet Rafael Nadal er ute av Wimbledon-turneringen. Det samme er hjemmehåpet Tim Henman.

Dermed er to av outsiderne til WImbledon-trofeet ute av dansen allerede etter andre runde.

Den ferske French Open-vinneren Rafael Nadal møtte Gilles Muller fra Luxemburg, ranket som nummer 89 i verden før Wimbledon, i dagens andrerundekamp. Og Muller viste ingen respekt mot spanieren som er utropt til tennissportens neste store stjerne.

Muller tok første sett 6-4, før Nadal kom til hektene og vant med samme sifre i det andre. Muller lot seg imidlertid ikke knekke, og tok hjem de to neste settene med 6-3 og 6-4.

Dermed er 23-åringen videre til tredje runde i sin WImbledon-debut. Tidligere har han aldri kommet lenger enn til første runde i en Grand Slam-turnering.

Hjemmefavoritten tapte
Ute er også hjemmefavoritten Tim Henman (30). I sitt tolvte Wimbledon-år drømte han om en triumf. Det satte russeren Dmitry Tursunov en effektiv stopper for i ettermiddag - i en maraton av en tenniskamp.

22-åringen trengte nemlig fem sett for å nedsable sin langt mer meritterte motstander. Til slutt klarte han det med sifrene 3-6, 6-2, 3-6, 6-3 og 8-6.

Dermed blir Henman stående med fire semi- og fire kvartfinaler i WImbledon.

Murray imponerer
Henman-tapet betyr at britene nå må sette sin lit til unggutten Andrew Murray. I kveld fortsatte den 18-årige skotten å imponere da han slo den 14. seedede tsjekkeren Radek Stepanek i tre strake sett (6-4, 6-4, 6-4).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere