*Nettavisen* Sport.

Yndlingen ute av Wimbledon

Vidunderbarnet Rafael Nadal er ute av Wimbledon-turneringen. Det samme er hjemmehåpet Tim Henman.

23.06.05 20:01

Dermed er to av outsiderne til WImbledon-trofeet ute av dansen allerede etter andre runde.

Den ferske French Open-vinneren Rafael Nadal møtte Gilles Muller fra Luxemburg, ranket som nummer 89 i verden før Wimbledon, i dagens andrerundekamp. Og Muller viste ingen respekt mot spanieren som er utropt til tennissportens neste store stjerne.

Muller tok første sett 6-4, før Nadal kom til hektene og vant med samme sifre i det andre. Muller lot seg imidlertid ikke knekke, og tok hjem de to neste settene med 6-3 og 6-4.

Dermed er 23-åringen videre til tredje runde i sin WImbledon-debut. Tidligere har han aldri kommet lenger enn til første runde i en Grand Slam-turnering.

Hjemmefavoritten tapte
Ute er også hjemmefavoritten Tim Henman (30). I sitt tolvte Wimbledon-år drømte han om en triumf. Det satte russeren Dmitry Tursunov en effektiv stopper for i ettermiddag - i en maraton av en tenniskamp.

22-åringen trengte nemlig fem sett for å nedsable sin langt mer meritterte motstander. Til slutt klarte han det med sifrene 3-6, 6-2, 3-6, 6-3 og 8-6.

Dermed blir Henman stående med fire semi- og fire kvartfinaler i WImbledon.

Murray imponerer
Henman-tapet betyr at britene nå må sette sin lit til unggutten Andrew Murray. I kveld fortsatte den 18-årige skotten å imponere da han slo den 14. seedede tsjekkeren Radek Stepanek i tre strake sett (6-4, 6-4, 6-4).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.