*Nettavisen* Sport.

Yngst, minst og best

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Kristofer Hæstad var banens lille, store gigant på Ullevaal lørdag. - Dette var utrolig stort, gliste Doffen etter møtet med Italia.

05.06.05 02:04

Kristofer Hæstad var høyt og lavt på Ullevaal stadion lørdag kveld. 21-åringen viste ingen respekt mot Italias feterte stjerner, og ble fortjent kåret til banens beste etter 0-0-kampen.

- Det var utrolig stort å spille her. Dette er det største jeg har opplevd som fotballspiller. Det er nok ikke mange øyeblikk som dette i løpet av en fotballkarriere, sa Kristofer Hæstad til TV 2 Nettavisen etter sin første landskamp fra start.

Fem minutter før slutt annonserte speakeren på Ullevaal at Hæstad var kåret til Norges beste.

- Det fikk jeg ikke helt med meg. Men jeg hørte det var jubel. Jeg er vel litt overrasket over at det gikk så bra som det gjorde.

Beskjeden bestemann
Erik Solér mener Start-spilleren kan bli en av Europas beste midtbanespillere. Han hadde i alle fall ingen problemer med å markere seg i kamp med fotballcelebriteter som Andrea Pirlo.

Men selv er Hæstad svært beskjeden.

- Jeg føler meg fortsatt fersk. Men jeg har blitt tatt veldig godt imot av de andre gutta på landslaget. Men en og en halv kamp er ikke nok til å spille seg inn på landslaget.

- Men jeg håper jeg får være med til Sverige til uka.

Beskjedenheten var heldigvis ikke synlig på banen. Selv om Kristofer Hæstad var både yngst, minst og mest uerfaren av de 27 spillerne som var utpå Ullevaal-matta i løpet av kampen, hadde han ingen problemer med å sette seg i respekt.

- Jeg fikk en karamell av (Daniele) De Rossi. Da ga jeg ham klar beskjed om at jeg ikke ville ha flere sånne.

Fikk Pirlos drakt
Den eneste malurten i begeret er at det ble ett og ikke tre poeng. Norge er dermed i realiteten ute av kampen om gruppeseieren, og må konsentrere seg om å hale i land andreplassen som gir playoffkamper.

- Jeg har ikke tenkt på VM-sjansene. Jeg har først og fremst konsentrert meg om denne kampen. Det har vært skrevet mye om denne kampen i lang tid, men jeg føler jeg klarte å legge det vekk. Jeg var veldig rolig, men spent på hvor gode de var. De var bedre med ball enn jeg er vant til fra eliteserien.

Ikke minst var Andrea Pirlo god. AC Milan-stjernen er en av favorittene til Kristofer Hæstad

- Han er en av de største spillerne i Europa. Jeg hadde tenkt til å ligge rundt han i sluttminuttene, for å få drakten hans. Men det var likevel tilfeldig at jeg stod ved siden av ham da dommeren blåste av, smilte Hæstad.

Åge Hareides ferskeste landslagsmann kunne faktisk bidratt til tre poeng, gjennom den kloke gjennombruddspasningen til John Carew i andre omgang. Dessverre ble Carew avblåst for offside, selv om tv-bildene viste at han var en halvmeter onside.

Nesten perfekt kveld
- Carew viste seg fint fram. Det hadde vært perfekt hvis han kunne scoret der og vi hadde vunnet 1-0. Da hadde det vært en perfekt kveld!

Likevel:

- Det er gøy i ettertid å tenke gjennom hva jeg har vært med på. Jeg får ikke sove så mye i natt. Det blir nok å legge seg ned og tenke gjennom alt som har skjedd den siste uka.

Etter kampen strømmet det på med gratulasjoner, både fra medspillere, landslagssjef Åge Hareide og en rekke fotballeksperter. Ikke rart han gleder seg til å lese søndagsavisene.

- Jeg kommer nok til å lese avisene, ja. Men spillerbørser bryr jeg meg ikke så mye om. Det er så mye rart der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.