Gå til sidens hovedinnhold

Yoga-suksess for Romøren

Bjørn Einar Romøren er på vei mot rekordformen igjen – takket være yoga.

26-åringen fra Hosle har lagt den skuffende fjorårssesongen bak seg, og satser knallhardt på et comeback i verdenstoppen sesongen 2007/08. Så langt ser det veldig lovende ut.

Romøren gikk til topps i Grand Prix-stevnet i Courchevel i Frankrike for to uker siden.

Godt for musklene
- Jeg har alltid hatt optimismen. Selv om det gikk dårlig i fjor, har jeg ikke vært i tvil om at jeg skulle komme over det. Jeg hadde nok heller blitt nedbrutt hvis jeg hadde slitt i sommer, sier verdensrekordholderen til Nettavisen.

En del av fremgangen tilskriver han yogatreningen han har begynt med.

- Det har hjulpet på ryggen, jeg har fått løsnet opp der og sliter mindre på ryggen enn tidligere. Kroppen er også mye mer stabil i forhold til hvor myk den skal være. Når jeg driver med yoga, er jeg ikke dårlig i kroppen dagen etter. Musklene mine fungerer mye bedre, konstaterer Romøren.

Og legger til:

- Jeg har fått mye bedre testresultater i år. Det kan jo være mye som teller inn på det, men en av grunnene er at musklene har vært greie hele tiden, og da har jeg fått mer ut av treningen.

På bar bakke
Men hvor god 239-metersmannen vil være når sesongen starter i november, er det umulig å si akkurat nå. Stabiliteten er fremdeles ikke som den skal være, mener Hosle-gutten.

Alt han vet, er at den nye sesongen blir bedre enn den forrige.

- Hvis det først skal gå dårlig en sesong, er det like greit at det går såpass til helvete som det gjorde i fjor. Da er du så på bar bakke at det er helt krise, mener Romøren.

På 15 verdenscuprenn forrige sesong var Romøren 10 ganger utenfor topp 20. Den beste plasseringen var femteplassen i Garmisch-Partenkirchen første nyttårsdag. Ellers var det som regel en stor nok utfordring å komme til finaleomgangen.

Nå er utfordringene to: For det første å bli mer stabil og for det andre å slå Anders Jacobsen.

Jacobsen best på trening
- Det har vært en veldig bra stemning i gruppa i sommer, bedre enn i fjor. Det ser man på resultatene, og det gjør det lettere å hoppe. Anders Jacobsen, som hele tiden har dratt opp nivået, har hoppet bra i hele sommer.

- Hvis du hopper dritgodt, må du alltid innstille deg på at det alltids går an å hoppe enda bedre. Men hvis du ser at noen hopper bedre, er det enda lettere.

Sulten er i alle fall fortsatt til stede, selv om Bjørn Einar Romøren fremdeles sitter på rekorden for verdens lengste skihopp.

- Man har lyst til å bevise at man fortsatt kan. Mest overfor seg selv, men også overfor media og andre som følger med. Det er over middels med sportsinteresserte folk i Norge. Det er ikke noe artig for dem å se folk lande på kulen. Hopp er underholdning. Jeg har lyst til å gi meg og alle andre en positiv opplevelse til vinteren. Det er det dette handler om.