*Nettavisen* Sport.

Yohan Blake løper ikke i Moskva-VM

Foto: Afp

23-åringen får ikke sjansen til å forsvare VM-gullet.

17.07.13 08:56

Yohan Blake kommer ikke til å få sjansen til å forsvare VM-gullet sitt på 100 meter i Moskva. En skade har satt ham utenfor.

23-åringen sliter med en hamstringskade. Problemet har han hatt siden april måned. Skaden dukket opp da han stilte i Utech Classic-konkurransen hjemme på Jamaica. Etter det har han ikke vært å se på banen.

Han tok overraskende gullet på 100 meteren i Daegu for to år siden etter at storfavoritten Usain Bolt tjuvstartet i finalen og ble disket.

- Skaden som oppsto i april, har hindret Blake i å komme i form. Han har ikke fått gjort den treningen som er nødvendig for å komme opp på det høye nivået som kreves i VM, forklarer agenten hans, Cubie Seegobin.

Han stilte heller ikke i det jamaicanske uttakningsstevnet i slutten av juni på grunn av skaden.

Mannefall
Det betyr at det blir et sterkt redusert startfelt på 100 meteren i VM. Usain Bolt ser ut til å kunne få en enkel vei til å sikre en ny gullmedalje, for Tyson Gay er ute på grunn av doping, Asafa Powell ble ikke kvalifisert og er også tatt for doping, mens regjerende mester altså er skadet.

Det gjør at sjansene til norske Jaysuma Saidy Ndure også øker. Han kan ikke regne med å kunne kjempe om noen medalje verken på 100 eller 200 meter i VM, men finaleplasser på begge sprintdistansene bør være innen rekkevidde med så mange storløpere borte fra startlisten.

Blake har en personlig rekord på 9,69 sekunder på 100 meteren. Det er nest raskest i verden sammen med Tyson Gay. På 200 meter han 19,26. Det er bare Bolt som har løpt distansen raskere enn ham.

Operasjon?
Det som er helt klart er at Blake ikke stiller i Moskva, der 100 meteren var den eneste øvelsen han kunne starte i, som regjerende verdensmester. I og med at den skaden han sliter med satte ham utenfor det jamaicanske kvalifiseringsstevnet til VM, er han ikke kvalifisert for 200 meter, der han har svake 20,72 i år.

- Det som virker klart nå er at Blake må gjennom en operasjon for å bli kvitt skadeproblemet sitt, sier en seniormedarbeider i det jamaicanske friidrettsforbundet til avisen Sunday Observer på Jamaica.

Dette er en virkelig nedtur for friidretten på Jamaica, for ikke bare svekker det laget individuelt på 100 og 200 meter, men det går også utover stafettlaget på 4 x 100 meter. Der er verken Powell eller Blake aktuelle etter det som har skjedd den siste tiden.

- Det eneste jeg kan si er at det ikke har vært noe snakk om eller foreligger noen planer om operasjon. Hvor vedkommende i forbundet har fått det fra, aner jeg ikke, sier Cubie Seegobin til nettstedet mailonline. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag