*Nettavisen* Sport.

Yorke ønsker å erstatte Sherwood i Aston Villa

GAMMEL HELT: Dwight Yorke scoret 73 ligamål på 232 kamper for Aston Villa. Foto: David Jones (NTB scanpix)

Den gamle storscoreren kaster sitt navn i hatten.

Tidligere Aston Villa- og Manchester United-spiss Dwight Yorke ønsker å bli vurdert til den ledige managerjobben i Premier League-klubben Aston Villa.

Det skriver The Guardian mandag. Søndag fikk Sherwood sparken etter en rekke svake resultater. 43 år gamle Yorke mener han er rett mann til å løfte tabelljumboen ut av uføret. Yorke synes ikke at hans mangel på erfaring trekker ned.

– Mange yngre navn står klare til å få en sjanse innen manageryrket. Jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal legge til mitt navn på listen, sier Yorke til Talksport.

– Noen vil poengtere at jeg mangler erfaring, men folk som har erfaring har slitt med å gjøre en god jobb i Villa, legger han til.

43-åringen fra Trinidad og Tobago scoret 97 mål på 294 kamper for Birmingham-klubben i sin aktive karriere.

– Jeg kjenner klubben inn og ut. Jeg har sett på stallen, og jeg mener det er nok kvalitet til å få laget opp fra tabellbunnen. Det er nok tid til å gjøre det også, påpeker Yorke.

Han er spent på om han til slutt vil vurderes.

– De managerne som er tilgjengelige nå, de managerne som får alle jobbene, er de samme vi har sett igjen og igjen. Yngre krefter bør få muligheten, sier Yorke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag