*Nettavisen* Sport.

Ystaas tilbake til Sogndal

Kristian Ystaas har slitt med å få spilletid i Brann etter fjorårets overgang fra Sogndal. Nå er spissen på vei tilbake til gamleklubben på utlån.

17.02.05 14:28

- Vi er i dialog med Sogndal. Det går mot at han blir leid ut til klubben frem til sommeren, så får vi ta en ny vurdering når vi kommer så lang, bekrefter sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen, overfor TV 2 Nettavisen.

- Det gjenstår fortsatt en del. Vi skal snakke med Svein Bakke (sportslig leder i Sogndal) når han kommer tilbake fra England, og regner med å få en avklaring i løpet av neste uke, legger han til. Trolig gjenstår bare detaljer før klubbene er enige.

Brann hentet Kristian Ystaas til Bergen før fjorårssesongen, flere år etter at han som ungt talent på Voss vraket rødtrøyene til fordel for Sogndal. Spilleren, som kostet Brann rundt én million kroner, ble aldri noen hit i rødt.

23-åringen scoret fire mål på fire strake kamper i fjor vår, men bortsett fra det har han ikke bidratt med all verden. Men så seint som sist lørdag var han i startoppstillingen mot Malmö i Royal League. Da manglet imidlertid Brann førstevalgene Robbie Winters og Bengt Sæternes. Med superduoen tilbake på plass, måtte trolig Ystaas tatt til takke med en plass på benken.

- Det er viktig at Kristian finner tilbake den gode følelsen. Både Brann og spilleren selv tror han vil ha godt av å spille i 1. divisjon en periode, sier Ludvigsen.

Med Sæternes og Winters ute med skade, og Ystaas på vei til Sogndal, begynner det å bli farlig tynt i Branns offensive rekker. Men Per-Ove Ludvigsen kan foreløpig ikke si om klubben vil hente inn erstattere.

- Vi tar jo en sjanse, men signalene vi har fått tyder på at Robbie og Bengt er tilbake i god tid før seriestart. Vi har Charlie Miller, Arve Walde og Dylan Macallister som alle er spisser, og kan dessuten bruke en mann som Raymond Kvisvik som hengende spiss.

I kveld spiller Brann mot Odense i Vestlandshallen. Macallister og Miller starter på topp for Brann. Kristian Ystaas har vært småsyk den siste tiden, og er trolig ikke med i troppen. Dermed kan vossingen ha spilt sin siste kamp for klubben, i hvert fall i denne omgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.