*Nettavisen* Sport.

Yumbo blir ikke jumbo

Foto: Hesteguiden.com

Yumbo Yob var strålende opplagt i Drammen sist og har en fin vinnersjanse igjen på Biri fredag, men vi finner vår banker i et annet løp. Sjekk våre V65-tips.

20.01.12 20:31

Det er altså Biri travbane som inviterer det travspillende Norge til V5 og V65 denne fredagen. Til tross for at vi er midt på vinteren, er det fine løp som presenteres spillerne ved Mjøsas bredd. Bankeren finner vi i V65-4.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Det handler om fireårige 5 Tekno Jerkmin og Geir Vegard Gundersen. Hesten var ute mot de beste i årgangen i flere løp i treårsseongen og gjorde seg ikke bort. Han har nå fått hardhet i kroppen og sist så satt han fast med mye krefter igjen og kom egentlig aldri inn i løpet. I kveld er både startspor og distanse helt perfekt. Vi er rimelig overbevist om Tekno Jerkmin er den beste hesten i feltet, ihvertfall på styrke. Her skal Tekno Jerkmin ha en topp vinnersjanse uansett posisjon, og da drar vi til med bankerspillet. 2 Engtun Blesen er i fin traver, men vi tror ikke han matcher vår banker.
Vår rangering V65-4: A: 5 B: 2-7-1-3 C: 8-4 D: 9-6

V65-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et meget fint løp innleder V65 spillet. Etter 3 Yumbo Yobs strålende oppvisning på Drammen i sin siste start, er det vanskelig å ikke sette spillefavoritten først. Fra et perfekt startspor, er det bra sjanse for tidlig tetkjenning og da blir ikke Antonsen-traveren lett å slå. 7 Lincoln Frontline hadde en fin sesong i fjor og kommer denne gangen ut etter en liten pause der han er blitt behandlet. Har trukket et sjanseartet spor i kveld, men får Lincoln Frontline gode rygger, speeder han som kjent meget fort.

1 Boreas fikk opp dampen siste 500 meter i monteløpet og har nok godt fremover med det løpet. Hvis Hans Christian Holm vil sitte foran, så er det trolig ingen som overflyr Boreas her, men med litt usikker form så slipper muligens HC til Yumbo Yob. Er uansett sikret et fint løp og skal regnes på sin fine kapasitet. 4 Macho er alltid aktuell hvis får bruke speeden siste 500m. En som har bedre form enn raden så er det 5 Milliondollar Baby D, men hun er også dønn avhengig av ryggløp til siste 300-400m. Hun er dessverre litt for dårlig fra start, og da kan det bli for langt fram.
Vår rangering V65-1: A: 3 B: 7-1-4-5 C: 2-9-8 D: 6

V65-2 - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
10 Skjebringen får atter Eirik Høitomt i sulkyen (kusket også tredje sist) og fra et perfekt springspor sitter trolig Skjebringen langt fremme direkte. Fikk maks som fjerde sist, men i kveld er det vesentlig enklere motstand. 1 Solberg Eldri står interessant til på dette sprintløpet, som en av kun tre strekhester. Holder nesten garantert teten fra start, og da kan det bli ledelse hele veien, men Solberg Eldri er ikke den tøffeste mot mål. Uansett en klar vinnerkandidat. 9 Lannem Frøyd har trolig størst kapasitet i dette feltet, men sprint er ingen fordel.

2 Odals Frøy er en annen strekhest som kan litt, men har neppe noe fordel av sprintdistanse. 7 Mellem Perla er billig ute og trengte løpet sist. Helt perfekt hest for for formkusk Gunnar Austevoll (tre seire på Bjerke onsdag). 12 Øyjann har litt kapasitet, og på en god dag kan vallaken sprint fort.
Vår rangering V65-2: A: 10 B: 1-9-2-7-12 C: 11-6-13-5 D: 4-8-3

Annonse: Øivind Grøstad har bunnsolide notater på denne hesten og da er det dags i V65-5 på Biri til flott odds i kveld

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Svak klasse på den tredje avdelingen, og til tross for kun ni hester til start er det langt fra lettløst. 5 Olsen Halbak er en av formhestene i løpet og tåler også å gjøre litt selv. Har møtt klart bedre hester enn dette, den siste tiden, og er en av flere vinnersjanser for Geir Vegard Gundersen i kveld.

4 Sassy Kosmos kom ut etter lang pause sist og satt fast med krefter spart. Har ikke vist mye den siste tiden, men så klart forbedret ut sist og må være en vinnerkandidat her. . 3 Dream Fighter har gjort fine løp på slutten og Robert S. Fossen har fin form på sine få stallhester for tiden. Her kan en fortjent seier komme. 8 Dunderkarlsson duger normalt godt her, og trengte nok løpet sist. Fra et bra startsport er Anderssen-traveren aktuell. 9 American Sine ble strøket sist, men har som kjent fin kapasitet. Vår rangering V65-3: A: 5 B: 4-3-8 C: 9-1-7-2

V65-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
3 Baron Chance møter helt riktig selskap og Per Johansen sier han skal klinke til fra start i håp om tet. Med startraske 2 Patriot Me på innsiden, er det ingen garanti for tet. Dessuten er Baron Chance variabel i prestasjonene sine, og slett ingen sikker vinner.

7 Blades Of Glory er kanskje hesten i feltet med størst kapasitet, men hun sliter til tider med helsen. Komme denne gangen til å bli lettet litt i balansen, så er spørsmålet om det fungerer. Har hun en god dag, kjemper hun om seieren selv om startsporet er litt sjanseartet. 2 Patriot Me tok enkelt føringen sist, men selv om hun tilsynelatende satt fast, så det ikke ut til å være krefter spart. Positiv i løpene før det, og får garantert et fint løp her. 6 Ask Superb er i knallform, og er så kvikk i vei, at han får en fin posisjon direkte (ikke helt utenkelig at han kan få tet heller). Formhesten skal krysses i kveld.
Vår rangering V65-5: A: 3 B: 7-2-6 C: 5-1-8-11 D: 9-4-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
7 Varg Spik er trolig den beste hesten i feltet og han gjorde en meget fin opphenting etter galopp sist. Det er nettopp galoppen som er hans verste fiende, men han går også litt i rykk og napp. Feilfritt er det trolig vinneren. 2 Rokketroll gjør fine løp hele veien, og har trukket et flott startspor i kveld. Antonsen-traveren må ofte gå den tunge veien og med 1 Gikling Balder i førstespor, må kusk Stensen være gavmild om Antonsen skal få føringen på et tidlig tidspunkt.

Nevnte 1 Gikling Balder står fint til, men formen er svært usikker nå, etter to svake løp på Leangen. Således kan det godt være at Andre Henning Stensen satser på ryggløp i kveld.
Vår rangering V65-6: A: 7 B: 2-1 C: 6-11-3-8-5-9

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.