*Nettavisen* Sport.

Zabriskie og Vande Velde dopet seg hos Bjarne Riis

København (NTB-Ritzau): David Zabriskie og Christian Vande Velde dopet seg ikke bare da de kjørte for US Postal. Nå er det kjent at de også dopet seg da de kjørte for Bjarne Riis' lag CSC.

- Jeg brukte forbudte midler eller forbudte metoder i en begrenset periode i 2003 og 2004. Den gangen kjørte jeg for US Postal. Det samme skjedde i 2005 og 2006 i min periode i CSC, erklærer Zabriskie i sin underskrevne tilståelse i forbindelse med dopingsaken mot Lance Armstrong.

Vande Velde siter det slik i sin tilståelse: - Jeg brukte forbudte midler fra 1999 til 2003 i US Postal, i 2004 da jeg kjørte for Liberty Seguros og fra 2005 til 2006 da jeg kjørte for CSC.

Tidligere har amerikaneren Tyler Hamilton innrømmet at han dopet seg da han kjørte for laget til Bjarne Riis. Hamilton skriver også i boken sin at dansken kjente til dopingen, noe Riis selv på det mest bestemte avviser.

11 tidligere US Postal-ryttere har nå vitnet om systematisk dopingbruk i det amerikanske sykkellaget, der Lance Armstrong var den store stjernen.

Armstrong som vant Tour de France sju ganger på rad, nekter for brukt av dopingmidler, men han er likevel utestengt for livstid av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA). (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.