RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zachariassen lanseres for landslaget: - Norge trenger friskt blod

HELTEN: Kristoffer Zachariassen stanget inn scoringen som senket Rosenborg.
HELTEN: Kristoffer Zachariassen stanget inn scoringen som senket Rosenborg. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Søndag ble han matchvinner mot Rosenborg. Nå ønsker Kjetil Rekdal å se Kristoffer Zachariassen (23) i Lars Lagerbäcks landslagstropp.

Landslagssjef Lagerbäck tar tirsdag klokken 13 ut troppen til kampene mot Australia på Ullevaal 23. mars og borte mot Albania 26. mars.

- Hvorfor ikke?

Der bør Sarpsborgs matchvinner mot Rosenborg i seriepremieren være med, sier Rekdal overfor Nettavisen.

- Hvis du ser på de som er der nå, så ser man hva han kan bidra med. Det er ikke sånn at vi har et fantastisk landslag her i Norge, så jeg tenker «hvorfor ikke?», sier den tidligere landslagskapteinen.

Lagerbäck har signalisert at han brukte for mange spillere forrige kvalik, og at han snart skal falle ned på en mindre stamme i troppen. Det kan gjøre det vanskeligere å få sjansen

Rekdal mener uansett landslaget trenger friskt blod.

- Og han er fortsatt en ung gutt. Skal Norge som landslag ta steg, må vi tørre å prøve noe nytt, sier Rekdal, som mener at Sander Berge er den eneste som bør være selvskreven i en startellever for Norge.

- Kult!

Selv tar Zachariassen uttalelsene med knusende ro.

- Det er selvfølgelig kult at man snakker om det, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på til daglig, sier han.

Les mer: Ble ikke skremt av RBK: - De må ta seg sammen

Da Sarpsborg 08 beseiret Rosenborg på hjemmebane søndag kveld, kunne man se en Zachariassen som løp det han hadde gjennom samtlige minutter. Det mener Kjetil Rekdal at det norske landslaget savner.

- De trenger en type som Zachariassen. Han dekker utrolig store rom, har en enorm løpskraft, er agressiv i det defensive og er god på å både starte og avslutte angrep, sier helten fra Brasil-kampen i 1998.

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, hentet Zachariassen fra Nest Sotra sommeren 2016. Han er enig med Kjetil Rekdal, og tror at landslagsledelsen vil se behovet for Zachariassen om de mener han passer inn.

- Lagerbäck, Perry og gutta har god nok erfaringnår det gjelder å ta de riktige spillerne der. Sånn Norge spiller i 4-4-2, mener jeg de trenger den enorme løpskapasiteten til Zachariassen. Om ikke sentralt, så å bruke han i en kantposisjon for å bli enda mer solid defensivt, sier Berntsen til Nettavisen.

Les mer: Har fastsatt dato for Edvartsen-rettssak

Har fått henvendelser

- Hadde jeg vært dem, hadde jeg tatt med meg Zachariassen. Han er en fantastisk gutt og en fantastisk spiller, fortsetter Berntsen om sin juvel.

Sarpsborg 08s hovedtrener Geir Bakke har nytt godt av signeringen så langt, og bergenseren er en svært viktig brikke i den blå delen av Østfold.

- Han er knakende god, og det ser jo alle, sier Bakke til Nettavisen.

- Nå skal ikke jeg være den som skal snakke spillere inn på landslaget, for han har mer enn nok oppgaver her med både serie, cup og europacup, sier han med et glimt i øyet.

Sarpsborg 08 fikk flere henvendelser på Zachariassen i fjor, men sportssjef Berntsen kan garantere at publikumsfavoritten blir å se i blått en stund til.

- Zachariassen kommer til å være hos oss, hvert fall inneværende sesong, så får vi se. Men han er en fantastisk ambassadør for klubben, går alltid med et smil om munnen og er en fantastisk god fotballspille, sier Berntsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere