ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Onsdag tok Norge sin fjerde strake seier da Joshua King sin scoring ble tungen på vektskålen mot VM-klare Panama.

På tampen av oppgjøret fikk også Ghayas Zahid sine første minutter i den norske landslagstrøya. Han erstattet Iver Fossum i det 88. spilleminutt, og fikk drøye fem minutter på Ullevaal-gresset.

- Det er en deilig følelse, en debut er en debut. Jeg skulle gjerne hatt flere minutter, men nå har jeg fått debuten, så det er noe jeg tar med meg videre, sier Zahid til Nettavisen.

- Jeg skal fortsette å jobbe hardt på klubblaget, og så håper jeg på flere sjanser, forteller den tidligere Vålerenga-spilleren, som for noen måneder siden ble spurt om å spille for Pakistan.

Les mer: Kamara om «YouTube»-bommen: - Det er ingen unnskyldninger

Vil bli vant med gruppa

Han ble hentet inn i den norske troppen som erstatter for Mohamed Elyounoussi, og sier at han ble overrasket da han endelig fikk telefonen. Han er uansett klar på at det er en telefon som burde kommet før.

- Jeg er glad for at jeg endelig er her. Som jeg har sagt tidligere, så mener jeg at jeg burde ha vært her før. Men jeg har ikke tenkt på det mens jeg har vært her, sier Zahid

- Nå har jeg tenkt på å jobbe hardt, komme meg inn i gruppa og måten man spiller på landslaget.

Han forteller at det har vært noen lærerike dager der han har forsøkt å bli vant med hvordan det jobbes under Lars Lagerbäck.

- Jeg føler det har gått bra, jeg har forsøkt å få med meg mest mulig. Vi har en del videomøter, så du får med deg en del. Jeg synes det har gått greit, sier Zahid.

Beskjedene fra Lagerbäck har også vært klare, ifølge 23-åringen:

- Han har ikke sagt så mye til meg, men har bedt meg om å få med meg det som skjer på videomøter og å komme meg inn i gruppa og måten han vil spille på.

Tidligere har Zahid spilletid både på det norske U19- og U21-landslagene.

Les mer: Kasper Foss vekker oppsikt med ny imitasjon: - Kruttsterkt!

Trives i APOEL

Denne sesongen har Mortensrud-gutten levert en kanonsesong i kypriotiske APOEL. Ni scoringer og fjorten målgivende ble kronet med seriemesterskap.

På et tidspunkt lå han også foran spillere som Neymar og Lionel Messi på toppen listen over spillere med flest målgivende i Europa.

Selv om den kypriotiske ligaen kanskje ikke er den mest profilerte her til lands, mener 23-åringen at hans prestasjoner snakker for seg selv.

- Det er greit at ligaen kanskje ikke er så synlig, men det jeg har levert har vært synlig nok. Jeg trives i APOEL, men vi får se hva som skjer og om jeg tar det neste steget eller ikke, sier Zahid, som ikke mener den manglende oppmerksomheten rundt kypriotisk liga burde være en grunn til overgang.

Zahid lukker uansett ikke døren for en potensiell overgang denne sommeren:

- Hvis det dukker opp en fin mulighet, så. Jeg har ikke noe hastverk med å komme meg videre.

- Har det kommet noen tilbud?

- Nei, ikke som jeg kan snakke om.

- Hvorfor kan du ikke snakke om det?

- Det er ikke noe jeg vet om helt ennå, det er ikke så konkret. Kanskje klubber har vist interesse, kanskje ikke. Som sagt, ingenting er konkret. Enn så lenge kan vi jo kalle det rykter, sier Zahid.