Gå til sidens hovedinnhold

Zdenek Ondrasek returnerer til Tromsø

Zdenek Ondrasek er klar igjen for Tromsø på en avtale ut sesongen. Han spilte i klubben fra 2012 til 2015 og scoret 53 mål over fire sesonger.

Nettavisen oppdaterer!

– Vi har ikke vært i nærheten av å matche tilbud Zdenek hadde fra klubber i andre land som Polen, Romania og India. Men han sier det er hjertet for klubben som gjør at han gjør dette, sa team manager Lars Petter Andressen på mandagens pressekonferanse.

Ondrasek bøttet inn mål for tromsøklubben i fire sesonger og scoret hele 53 mål på 141 kamper. Siden han var i Tromsø sist har han også vært innom polske Wisla Krakow, FC Dallas i USA og Viktoria Plzen i hjemlandet Tsjekkia.

Han var senest innom rumenske Steaua Bucuresti, der han fikk to innhopp og en kamp fra start. 32-åringen ble fristilt fra kontrakten med den rumenske klubben, og er nå klar for TIL. Der skal han være ut sesongen.

– De siste ukene har det pågått diskusjoner om én spiller som hele byen vil ha til Tromsø igjen, sa daglig leder Øyvind Alapnes på mandagens pressekonferanse og viste til Forza Tromsøs Spleis-initiativ for å hente Ondrasek hjem.

– Vi er veldig glade for å presentere at Zdenek Ondrasek er klar for TIL ut sesongen i år, la han til.

Ondrasek spilte sist en kamp i Conference League 29. juli, da han spilte en omgang i 1-3-tapet for Shakhtar Karagandy. Like etter ble han fristilt, og da så Tromsø sitt snitt.

– Dette er noe vi har jobbet med i lang tid. Vi var innom det for noen år tilbake også. Etter at Zdenek signerte for FCSB nå i sommer, hadde vi lagt det bort – men så kom det en situasjon der han ble fristilt etter et europacupnederlag, sa han.