Det var i en telefonsamtale mellom de to presidentene at Zelenskyj ba Macron om å utestenge russiske utøvere fra å delta i neste års sommer-OL i Paris.

Det skriver Inside The Games.

Russiske og belarussiske utøvere har i stor grad vært utestengt fra internasjonal idrett siden Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor.

IOC (Den internasjonale Olympiske Komité) har imidlertid åpnet for at begge landene kan konkurrere under nøytralt flagg i kvalifiseringen til lekene.

Også i samtale med IOC-president Thomas Bach før jul uttalte Zelenskyj at han var opprørt over en potensiell retur for russiske og belarussiske utøvere.

Det gjentok han også overfor Macron

– Jeg la spesielt vekt på at utøvere fra Russland ikke har noen plass i OL i Paris, skrev Zelenskyj på Telegram.

Frankrike-president Macron har tidligere antydet at idrett og politikk ikke bør blandes og at idrettsutøvere fra alle land, også de som kommer fra land som er involvert i krig, bør få delta i store turneringer, inkludert i Paris 2024.

Macron har tidligere fått kritikk fra ukrainsk hold for å ha en for diplomatisk og liberal holdning til Russland og Vladimir Putin.

Sommer-OL i Paris avholdes mellom 26. juli og 11. august neste år. Paralympcis starter 28. august og avsluttes 8. september i samme by.