Zenit St. Petersburg-Bayern München 4-0 (5-1 sammenlagt): Det tyske mesterlaget Bayern München har i år vunnet den tyske cupen og i praksis avgjort serien til sin fordel.

Med et UEFA-cupgull ville tyskerne kunne skiltet med en imponerende trippel. Det satte Zenit St. Petersburg en effektiv stopper for.

Før torsdagens returoppgjør i semifinalen mellom Zenit og Bayern – den første kampen endte 1-1 etter at Bayerns Lucio tok en Riise, og stanget ballen i eget mål – var det ventet at det tyske storlaget ville kjøre et massivt stormløp mot Zenit-målet og gjøre kort prosess.

Kort prosess
Men den korte prosessen var det Zenit som sto for, og denne gangen klarte de det uten hjelp fra Lucio. Allerede etter fire minutter fikset Pavel Pogrebnyak 1-0 til de russiske vertene. Som ventet fikk det fart på det tyske mesterlaget, men i stedet for tysk utligning doblet Zenit ledelsen ved Konstantin Zyrianov seks minutter før pause.

(les videre under bildet)

Og for å gjøre ydmykelsen komplett så ordnet Viktor Fayzulin 3-0 ni minutter etter hvilen, før stjernespiss Pogrebnyak scoret sitt andre før dagen. Slagne tyskere må dermed reise hjem og konsentrere seg om hjemlig suksess denne sesongen.

Unødvendig utvisning
Et skår i gleden for russerne er det at tomålsscorer Pogrebnyak på tåpelig vis klarte å pådra seg gult kort like etter sin andre scoring. Dermed må Zenit klare seg uten ham i finalen.

Zenit møter enten Fiorentina eller Glasgow Rangers i finalen i Manchester 14. mai. De to lagene spilte 0-0 i Glasgow, og hvem som får finaleplassen avgjøres seinere torsdag i Italia.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).