Det forteller han i stort intervju med den franske storavisen L'Equipe, i anledning sin egen 50-årsdag.

– Aldri si aldri, sier han om å bli PSG-manager en gang i fremtiden, og påpeker at han som trener ikke vil gå til hvilken som helst klubb.

Tittelgrossisten er nemlig tydelig på at han kun går til klubber hvor det er mulig å vinne sølvtøy.

– Som trener er det ikke 50 klubber jeg kan gå til. Det er to eller tre muligheter. Som trener har jeg langt færre valgmuligheter enn som spiller, og hvis jeg går til en klubb er det for å vinne, sier han i intervjuet.

Utelukker PL-jobb: – Jeg jobber annerledes

PSG-president Nasser Al-Khelaifi hevdet nylig at klubben har valgt å gå for en annen løsning enn Zidane, og nå ser Nice-trener Christophe Galtier ut til å bli parisernes nye manager.

For Zidane er en eventuell trenerjobb i Paris kontroversiell, gitt hans forhold til Marseille. De to klubbene har et svært anspent forhold, og Zidane er både født i og er en livslang supporter av klubben fra Sør-Frankrike.

Direktesport-kommentator Robin Haugen uttalte nylig til Nettavisen at det nære båndet til PSGs store rival gjør det svært vanskelig for Zidane å ta over hovedstadsklubben.

– Det er nok noe av det som gjør det vanskelig for han, fordi han har høy status i Marseille. Han brenner alle broer dit om han tar over PSG. Da kommer Marseille til å legge ham for hat, det kommer han aldri til å bli tilgitt for, sa han.

Hovedpersonen selv begrunner overfor L'Equipe at tanken om at han kun har to til tre muligheter også handler om at han blant annet ikke vil gå til en klubb der han ikke behersker språket.

Det gjør at man trolig aldri får se franskmannen trene en Premier League-klubb. Zidane ble blant annet koblet til jobben i Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i november 2021.

– Noen forhold gjør ting vanskeligere. Når folk sier til meg: «Vil du reise til Manchester?». Jeg forstår engelsk, men jeg behersker det ikke helt. Jeg vet det finnes trenere som går til klubber uten å snakke språket. Men jeg jobber annerledes. For å vinne spiller mange elementer inn. Det er en global kontekst. Jeg vet hva jeg trenger for å vinne, forteller han.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!

Drømmer om landslagsjobben: – Det er det største

Den tidligere midtbanespilleren har stått uten trenerjobb etter at han forlot Santiago Bernabeu og Real Madrid i 2019.

Foruten PSG-jobben, blir han kraftig koblet til jobben som hovedtrener for det franske landslaget, og det er blitt spekulert i at han takket nei til pariserne fordi han ønsker å avløse Didier Deschamps for «Les Bleus».

I torsdagens L'Equipe-intervju innrømmer han at det er en drøm å lede landslaget en gang.

– Jeg er ikke ferdig med «Les Bleus». Jeg vil gjøre det, selvfølgelig. Jeg håper jeg kan bli trener for Frankrike en dag. Når? Det er ikke opp til meg å bestemme, sier han.

50-åringen har vunnet Champions League tre ganger, VM for klubblag to ganger, supercupen to ganger og den spanske supercupen to ganger som trener for Real Madrid.

– Jeg vil slutte sirkelen min med det franske landslaget. Jeg var der som spiller, og det er det beste som har hendt meg. Virkelig, det er det største, avslutter den – hittil – arbeidsløse treneren.