Gå til sidens hovedinnhold

Zidane måtte svare på spørsmål om Ødegaards situasjon i Real Madrid

Selv om avisen Marca har hevdet at nordmannen nå er et sjettevalg på den spanske klubbens midtbane, virker ikke hovedtreneren bekymret for Martin Ødegaard (22).

Den norske midtbanemannen har vært mye skadeplaget siden han returnerte til Real Madrid i fjor sommer og det har kun blitt ni kamper for storklubben denne sesongen.

I fem av disse ni kampene har nordmannen kommet inn som innbytter.

Selv om Ødegaard den siste tiden har vært skadefri, har han knapt fått spilletid av hovedtrener Zinedine Zidane, noe som har ført til spekulasjoner i spansk presse. 22-åringens problematiske situasjon i Real Madrid ble nylig omtalt av Marca.

Zidane: - Kommer til å lykkes

I kjølvannet av disse spekulasjonene, ble Zidane spurt om Ødegaards situasjon i klubben på en pressekonferanse onsdag. Han avdramatiserer det hele.

LES OGSÅ: Eksperter slår Ødegaard-alarm. Men Solbakken har bitt seg merke i noe som lover godt

- Martin er ønsket her og kommer helt sikkert til å lykkes i Real Madrid. Han har ikke spilt så mye i det siste, men han kommer til å få minutter. Han kommer til å bidra mye og må bare fortsette å jobbe hardt, sier Zidane om nordmannen.

Veteran Luka Modric fikk også spørsmål om nordmannen på samme pressekonferanse. Modric har tidligere blitt trukket fram som en mentor for Ødegaard i den spanske storklubben.

- Sist jeg snakket om ham, sa jeg at jeg liker ham som spiller, men først og fremst som person, svarer den kroatiske maestroen.

LES OGSÅ: Ødegaard med klar tale i Mustafa-saken

Solbakken ikke bekymret

Real Madrid møter Athletic til semifinale i Supercopa de Espana torsdag.

Da Nettavisen nylig snakket med landslagssjef Ståle Solbakken om Ødegaards situasjon, virket ikke han å være veldig bekymret over 22-åringen.

Han tror ikke lite spilletid har satt noen brems på utviklingen til midtbanespilleren.

- Det tror jeg ikke har noe å si. Hvis han får spilletid nå og greier å holde seg skadefri, så tror jeg det er uproblematisk. Skader skjer stort sett alle spillere. Haaland har jo vært ute en måned nå, så det der bekymrer meg ikke noe. Det skal gå bra.

LES OGSÅ: Storavis kritiserer Ødegaard: - Har ikke erfaringen eller personligheten til å ta ansvar

Fotballekspert og kommentator for TV 2, Simen Stamsø Møller, var imidlertid ikke like positiv over Ødegaards situasjon i den spanske hovedstaden.

TV 2-ekspert: - Veldig langt ute

Stamsø Møller kommenterte nylig Real Madrids kamp mot Osasuna og mener det er oppsiktsvekkende at Ødegaard ikke fikk sjansen i den kampen.

- Nå er han plutselig veldig langt ute. Jeg synes egentlig den kampen sist mot Osasuna, og hvordan den utviklet seg, bekreftet at han helt tydelig ikke sees på som viktig akkurat nå. Hvis de trenger Ødegaard, så er det til sånne kamper som det der.

Det var Marca som først sådde tvil om Ødegaards posisjon i storklubben. Avisen skrev at han nå har blitt en perifer spiller, på grunn av hans manglende spilletid.

LES OGSÅ: Spansk avis: Dette er Zidanes grep som skal gjøre Ødegaard til en stjerne

- Han har gått fra å være en revolusjon i La Liga til å bli Real Madrids sjettevalg på midtbanen, skrev journalisten Jose Felix Diaz mandag.

Ødegaard har vært i Real Madrid siden 2015, men har vært på lån i klubber som Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad, de siste sesongene, før han denne sesongen har blitt et fast medlem av klubbens A-stall.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken