RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zidane og Ronaldo kjemper mot fattigdom

Sist oppdatert:
Real Madrid-stjernene Zinedine Zidane og Ronaldo har tatt initiativet til å arrangere en stjernekamp til inntekt for FNs arbeid mot fattigdom.

Zidane og Ronaldo vil være kaptein for hvert sitt lag i kampen som skal arrangeres på hjemmebanen til Basel i Sveits 15. desember. 40 av verdens beste spillere har fått invitasjon til veldedighetskampen, opplyste FN torsdag.

Spilles 15. desember
Inntektene fra kampen skal gå til prosjekter for bekjempelse av fattigdom i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Pierluigi Collina skal dømme kampen.

- Vi har invitert venner og kolleger til å være med 15. desember, men vi vil at fotballfans og alle som bryr seg om fattigdom skal vite at vi håper å se dem på tribunene i Basel, sier Zidane ifølge AFP.

Både Zidane og Ronaldo er Goodwill-ambassadører i FN.

- Det er en sann glede å ha mine venner med meg for å øke kunnskapen om og ta avstand fra fattigdommen som plager en femtedel av verdens befolkning, sier Ronaldo.

Schumacher er med
Blant spillerne som er invitert, er David Beckham, Roberto Carlos, Luis Figo, Michael Ballack, Ruud van Nistelrooy, Thierry Henry og Dino Baggio. Også formel 1-stjernen Michael Schumacher skal delta.

- Schumacher har takket ja. Han er den eneste inviterte som ikke er fotballspiller, bekreftet talskvinnen Aziyade Poltier Mutal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere