Gå til sidens hovedinnhold

Zimbabwes rugbylandslag tvunget til å sove på gata før VM-kvalifiseringskamp

Visum- og hotellproblemer gjorde at Zimbabwes rugbylandslag måtte overnatte på gata i Tunisia. Det afrikanske rugbyforbundet beklager hendelsen.

Zimbabwe ankom Tunisia mandag kveld i forbindelse med lørdagens VM-kvalifiseringskamp. Landslaget ble først forsinket i flere timer på flyplassen i Tunis siden de ikke hadde betalt de nødvendige 600 euroene for visumene.

Deretter ble landslaget nektet å sjekke inn på hotellet. Spillerne så seg da nødt til å tilbringe natta på gata utenfor hotellet.

I tillegg har spillerne ikke blitt betalt for måltider på Tunisia-turen. Landslagssjef Peter de Villieres fra Sør-Afrika måtte dermed finansiere mat og drikke til spillerne fra egen lomme.

– Vi er klare over problemet som oppsto med Zimbabwe i forkant av lørdagens kamp. Vi har mottatt bekreftelser fra det afrikanske rugbyforbundet at problemet har blitt løst, skriver det internasjonale rugbyforbundet i en pressemelding.

Tunisias rugbyforbund og det afrikanske rugbyforbundet har beklaget det inntrufne og sørget for at Zimbabwe har fått et annet hotell. Kampen vil gå som planlagt.

Rugby-VM går av stabelen i Japan høsten 2019.

(©NTB)

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe