Saken oppdateres

Ifølge Nettavisens opplysninger har dansken den siste tiden takket nei til tilbud fra både Røde Stjerne og tyrkiske Fenerbahce.

26-åringens kontrakt med Bodø/Glimt går ut ved nyttår, og han kan dermed gå til en ny klubb uten noen form for overgangssum.

Nå skal kantspilleren har bestemt seg for sin neste destinasjon, og det er etter det Nettavisen erfarer i Championship-klubben Watford at den offensive angrepsspilleren vil fortsette karrieren.

Dansken er ifølge flere troverdige kilder i ferd med å gjennomgå den medisinske testen tirsdag. Kun formaliteter gjenstår før en endelig avtale er på plass.

Han skal også ha avslått lukrative tilbud fra Saudi Arabia. Også nederlandske Heerenveen skal ha utforsket muligheten til å få til en avtale med Zinckernagel inntil for kort tid siden, men til slutt var det den engelske klubben som vant kampen om danskens underskrift.

Zinckernagels team med agent Pini Zahavi i spissen skal ha landet en avtale med Watford mandag, før Zinckernagel deretter reiste til London samme kveld for å fullføre de siste detaljene med sin nye klubb.

Det har vært knyttet usikkerhet til om spillere fra mindre ligaer, slik som den norske, kan kvalifisere til arbeidstillatelse i Storbritannia under de nye Brexit-reglene som snart trer i kraft. Ifølge opplysninger som Nettavisen har fått bekreftet ble det allerede i september inngått en såkalt pre-avtale (pre-settlement agreement status red.anm), slik at Zinckernagel allerede hadde en registrert adresse i England. Dette skal ha forenklet en overgang for dansken til Championship-klubben.

Zinckernagel ble av Nettavisen kåret til Årets spiller i Eliteserien etter smått utrolige 44 målpoeng på 28 kamper.

Watford ligger for øyeblikket på 5. plass i Championship. Seks poeng bak serieleder Norwich.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Zinckernagel og hans agenter, men de har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.