CHELSEA - MANCHESTER CITY 1-0

Chelsea er klare for finale i FA-cupen etter å ha slått Manchester City 1-0 på Wembley lørdag kveld.

Hakim Ziyech ble den store helten med kampens eneste scoring ti minutter ut i den andre omgangen.

– Det var en veldig, veldig sterk prestasjon. Vi spilte fortreffelig de første 35 minuttene, og så spilte vi nok en halvtime fra starten av 2. omgang som var så, så sterk. Vi fortjente å lede, og vi fortjente å vinne, kanskje med flere enn ett mål, sier Chelsea-manager Thomas Tuchel til Viaplay etter kampen.

For Citys del endte deres drøm om å vinne fire trofeer denne sesongen.

- De forsvarte seg bra og er et sterkt lag. Jeg så hvordan vi gjorde det i andreomgang og det var bra. Vi har ikke hatt fri i midtuka på åtte måneder. Vi har spilt mange kamper og det vil fortsette. Nå er det Premier League, og så Carabao Cup neste uke, sier Guardiola til BBC etter kampen.

- Sjeldent vi ser

Det var Chelsea som åpnet kampen friskest og City-spillerne slet til tider stort med å finne hverandre fremover i banen. Morten Langli, som kommenterte kampen for VSport 1, var svært overrasket over det han så av Pep Guardiolas menn.

- Sjeldent vi ser Manchester City ha så lite ball som de har hatt de siste ti minuttene her. Chelsea spiller meget bra, sa Langli halvveis ut i førsteomgang.

- Jeg kan nesten ikke huske å ha sett City sånn under Pep. Så lite uten ball og så bakpå som de har vært her den første halvtimen er noe helt annet enn hva jeg hadde forventet på forhånd, sa samme mann noen minutter senere.

Les også: Solskjær og United kan sette ny Premier League-rekord

Også ekspertkommentator Lars Tjærnås var klar på at City ikke var til å kjenne igjen.

- Jeg tror det vi har opplevd den første halvtimen hører med til ytterste sjeldenhet, sa Tjærnås.

Ziyech-scoring

Det var derfor ikke ufortjent da Chelsea gikk opp i ledelsen like etter hvilen. Werner ble spilt fri ute på venstresiden, og med City-målvakt Zack Steffen på halvdistanse kunne tyskeren sende ballen inn i feltet til Ziyech som enkelt puttet ballen i det åpne målet.

City var nære frampå ved et par anledninger utover i andreomgang, men maktet aldri å få inn den viktige utligningen.

Dermed kan Chelsea juble for finale. Der vil de møte vinneren av Southampton og Leicester, som møtes søndag kveld.

Neste kamp for Chelsea er allerede tirsdag når Brighton kommer på besøk. Pep Guardiola og City skal dagen etter ut mot Aston Villa.