*Nettavisen* Sport.

«Zlatan - jævla sigøyner»

Foto: (Scanpix)

Juventus straffes med bøter etter sjokkerende rasismebanner.

19.11.07 22:48

Inters svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic, med fortid i rival Juventus, fikk virkelig gjennomgå underveis i en Serie A-kamp 4. november i år.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa holdt hjemmefansen opp et banner med innskriften «Ibrahimovic - jævla sigøyner» tett opptil kampslutt i 1-1-dysten. Det skriver Aftonbladet.

Klekkelig bot
Nå straffes Juventus med en bot på 188.000 svenske kroner for det skandaløse stuntet.

Fansen skal ha blitt hisset opp av at den svenske stjerneangriperen havnet i klinsj med hjemmelagets Giorgio Chiellini etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret.

Samme mann plantet ifølge avisen en albue i svenskens ansikt underveis i kampen. Det skal ha fått Zlatan til å ta til motmæle.

Noen utvalgte Juve-fans svarte så med å vise banneret i en kort periode på tampen av oppgjøret. Det er denne klubben nå må betale saftig for.

Stjernene i tvil
Italiensk toppfotball er for tiden særdeles betent, blant annet grunnet ustabile forhold på tribunene. Lang tids urolighet toppet seg da en Lazio-supporter ble skutt ved en veikro for åtte dager siden.

Fra før har AC Milan-stjernen Kaka allerede varslet at han teller på knappene, og vurderer å forlate støvellandet.

PS: Zlatan Ibrahimovic selv er for tiden på landslagssamling hjemme i Sverige, men har ikke uttalt seg om den ferske dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.