Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan fikk Henkes straffe

Zlatan Ibrahimovic fikk straffescoringen mot Bulgaria i gave fra Henke Larsson. Forrige gang måtte han stjele den fra Kim Källström.

- Henke sa at jeg skulle ta den, så da gjorde jeg det, sa Zlatan om 4-0-scoringen et snaut kvarter før slutt. Sverige vant til slutt 5-0 over Bulgaria - og nettopp Zlatan var kampens store spiller.

Ajaxspissen gikk rett til topps på TV 2 Nettavisens spillerbørs for EM.

Uegoistisk
I fjor høst fikk Zlatan krass kritikk etter at han "stjal" et straffespark fra Kim Källström, som var utpekt til straffeskytter i kvalifiseringskampen mot San Marino. Mandag viste han seg uegoistisk så det holdt da han var alene med keeper men passet til bedre plasserte Fredrik Ljungberg som gjorde 1-0.

Henke Larsson er utpekt til svensk straffeskytter i EM, og han ville gjort ekte hat trick om han hadde tatt straffen og scoret. Likevel ga han den bort.

- Jeg tenkte ikke så mye. Jeg bare skjøt, sa Zlatan etter sitt første EM-mål.

Hans forarbeide til ledermålet står også i kontrast til tidligere landslagsprestasjoner. I åttedelsfinalen mot Senegal i VM for to år siden var han i en tilsvarende situasjon, og valgte å skyte selv. Det ble bare hjørnespark, og Sverige tapte på golden goal.

Gikk ut med krampe
Med en uegoistisk Zlatan kan Sverige bli veldig farlige. Mandag jobbet han også så hardt at han måtte ut med krampe i leggene. Det gavnet Marcus Allbäck, som fikk komme inn og score han også.

Sverige scoret mål nok til at alle spissene kunne få sitt.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto