Gå til sidens hovedinnhold

- Zlatan-finten jeg aldri glemmer

Nettavisens journalist mener finten mot Liverpool i 2001 er Zlatans mest spektakulære. Se prestasjonen og sin din mening her.

Onsdag kveld kan Zlatan Ibrahimovic skyte Sverige videre i EM, og ingen vil bli overrasket hvis han gjør det.

Knallperlen mot Hellas i første kamp sørget for svensk seier mot de regjerende mesterne fra Hellas. Mot Spania fikk han bare én omgang, men med ett mål var han likevel kun et overtidsmål fra å bli svensk helt igjen. Nå trenger svenskene kun ett poeng mot Russland for å avansere til en EM-kvartfinale mot Nederland.

Men det er ikke i EM Zlatans råeste prestasjon har kommet. Det mener i alle fall ikke undertegnede.

En rask titt på You Tube viser utrolige Zlatan-mål og finter gjennom hele karrieren. Alternativene er uttallige. Likevel er det én finte jeg aldri kommer til å glemme.

Det skjedde i 2001. Zlatan hadde akkurat forlatt Malmö for Ajax, og nederlenderne møtte Liverpool i en treningskamp i Amsterdam før sesongen startet.

Alt i lufta
Jeg har aldri siden sett noen gjøre akkurat det samme.

Han skulle muligens hatt et frispark mot seg da han vant ballen fra Dietmar Hamann ute på venstresiden, men da dommeren ikke blåste har resten etset seg inn i hjernebarken. Trolig sitter øyeblikket der for alltid.

Zlatan tar med seg ballen på to touch. Så skjer det. Han finter til høyre, men med ballen limt inntil foten i lufta så skifter han plutselig retning – fortsatt med ballen i lufta. Da Zlatan fosset videre, på venstresiden av Liverpools Stephane Henchoz, var Liverpool-spilleren fortsatt på vei til høyre.

Jeg så det hele på tv, og skjønte egentlig ikke hva som var skjedd.

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Stakkers Henchoz
Jeg er ganske sikker på at Stephane Henchoz, som ble fintet ut i pølsebua, heller ikke forstod noe. Jeg vil også tippe at Henchoz aldri har blitt så lurt som han ble akkurat der.

Ajax slo Liverpool 3-1 i det som var en av svenskens første kamper for nederlenderne, men det ble ikke mål etter akkurat den finten. Likevel er det mitt aller største Zlatan-øyeblikk.

(Se finten i videovinduet fra You Tube her)

HTML EMBED

Og før dere mailbomber meg, så er jeg klar over ganske mange andre ekstreme mål og finter. Mange vil nok mene at målet som åpner You Tube-videoen under er enda mer spesielt enn finten jeg aldri glemmer.

HTML EMBED

Følg Sverige-Russland og Spania-Hellas fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem onsdag kveld.

Hvilket Zlatan-øyeblikk glemmer du aldri? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken