*Nettavisen* Sport.

Zlatan med nye gullkorn

Foto: Jonathan Neckstrand / AFP

Sitatmaskinen virker å være utømmelig.

17.06.12 20:08

To strake tap sørget for at Sverige er ute av EM. Det som gjenstår er pliktetappen mot Frankrike. Under søndagens pressekonferanse var det allikevel en munter Zlatan ibrahimovic som møtte pressen.

For etter Frankrike-kampen kan de svenske spillerne ta seg en etterlengtet ferie. Zlatan er ennå litt usikker på ferieplanene.

- Jeg har ingen planer. Forhåpentligvis blir været bra, men hvis ikke har jeg mitt eget fly som kan ta oss hvor vi vil, sier han i velkjent stil til stor latter blant de fremmøtte journalistene

- Spiller morsomt
Nå som svenskene bare har æren å spille for, er det interesse rundt hvem Zlatan har som favoritter i EM.

- Hvem som vinner? Det driter jeg i, sier Zlatan.

Noe han ikke driter i er hvordan Sverige har fremstått på banen den siste tiden.

- Tidligere spilte vi kjedelig. Når vi nå endelig spiller morsomt, vil alle at vi skal gå tilbake til det gamle. Jeg synes vi skal fortsette, sier Zlatan.

Etter fotballferien vender han tilbake til Milano, hvor han håper å finne lagkamerat Thiago Silva som linkes vekk fra klubben.

- Jeg har ikke hørt så mye, men det har definitivt blitt skrevet en masse. Jeg tror uansett de beholder ham. Hvis man er en klubb som vil vinne, beholder man Thiago Silva.

Fornøyd meg seg selv
På spørsmål fra journalister som lurte på hvordan Zlatan opplevde sin egen innsats i EM, var svaret klart.

- Jeg føler det har gått bra, faktisk veldig bra de siste ukene. Men hva hjelper det når vi ikke vinner kampene? spør Zlatan retorisk.

Han presiserer igjen at han har en framtid på landslaget.

- Jeg er fortsatt motivert, så jeg skal bare fortsette og kjøre på. Denne nedturen betyr ingen ting, faktisk blir jeg bare enda mer motivert, sier Zlatan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.