*Nettavisen* Sport.

Zlatan slaktet San Marino

Foto: Scanpix/EPA

To scoringer og to målgivende var beholdningen for Zlatan Ibrahimovic da Sverige slo San Marino 5-0 i Gøteborg. I tillegg irriterte han på seg lagkameratene.

06.09.03 18:18

SVERIGE - SAN MARINO 5-0: Dermed festet søta bror grepet om EM-billetten. Sverige har ikke tapt i EM-kvalifiseringen og San Marino var ikke laget som kunne rokke ved den statistikken.

Det likevel 32 minutter før svenskene kom skikkelig i gang. Matthias Johnsen stupheadet inn 1-0 til Sverige etter en stuss fra Zlatan Ibrahimovic. Etter dette var det blågult hele veien inn.

Zlatan og Jonsson

I det 49. minutt var det Andreas Jakobsson sin tur. Han løp seg fri og plasserte ballen enkelt til høyre for målvakten.

Syv minutter senere var det duket for Zlatan. Han fikk en pasning fra spisskollega Jonsson, tok ned ballen, passerte backen og scoret.

San Marino ble ingen trussel for svenskene - som fikk to straffer i andre omgang. Kim Källström og Zlatan scoret på hver sin og dermed vant Sverige 5-0 og topper puljen med 14 poeng.

San Marino har ennå ikke scoret mål i EM-kvalifiseringen.

Zlatan irriterte

Kim Källstrøm er den som skal ta straffene på det svenske laget, noe Zlatan ikke fulgte lørdag. Zlatan tok straffen selv etter å ha blitt felt og ingen på det svenske laget gratulerte han.

Spissen er et voldsomt talent. Likevel begynner hans ego åpenbart å irritere medspillere.

Egil "Drillo" Olsen var studiogjest i svensk TV.

- Jeg hadde tatt en prat med Zlatan dersom jeg var trener. Dette handler om respekt for laget og medspillere. Han ville fått en skrape, sa Drillo ifølge NTB:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.