LAFC-LA GALAXY 5-3:

LOS ANGELES (Nettavisen): Det var duket for en av tidenes største kamper i MLS da de to Los Angeles-lagene møttes til sluttspill-kvartfinale på Banc of California Stadium natt til fredag norsk tid.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til duellen mellom LAFCs Carlos Vela og LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic. Duoen er øverst på toppscorerlisten i MLS, og er ligaens største stjerner.

Det var imidlertid norske Adama Diomande som ble avgjørende. Diomande har vært ute av laget etter å ha frivillig vært med i et behandlingsprogram i regi av MLS i fire uker. Og han markerte returen på best mulig måte.

Den norske spissen scoret hjemmelagets fjerde og femte mål da LAFC vant 5-3 over lokalrivalen.

- Det var en følelsesladd kamp. Jeg har vært borte en stund av personlige årsaker, så det var deilig å komme tilbake foran fansen. Det var en fantastisk atmosfære, sier Diomande til Nettavisen.

Nordmannen var spesielt fornøyd med å slå lokalrivalen LA Galaxy.

- Det var en veldig viktig kamp. Vi har tapt tidligere mot dem, men når det gjelder som mest, så vinner vi. Det er en fantastisk følelse, uttaler Diomande.

Dio avgjorde

Vela og Ibrahimovic skuffet imidlertid ikke. To mål fra Vela i første omgang, ble kvittert av mål og målgivende av Zlatan Ibrahimovic, noe som gjorde at det stod 2-2 ti minutter ut i annenomgang.

Da satte hjemmelaget inn støtet. Først scoret Diego Rossi for LAFC i det 66. minutt, og så dukket en nordmann opp.

Adama Diomande returnerte til laget på fredag, og ble byttet inn et kvarter ut i annenomgang. To minutter etter Rossis mål, satt Diomande inn 4-2 etter å ha blitt spilt fri foran mål.

Galaxy reduserte til 4-3 et kvarter før slutt, men så viste Adama Diomande hva som virkelig bor i han.

Spissen plukket opp ballen omtrent ved midtsirkelen, før han avanserte mot mål. Han dro seg forbi en forsvarsspiller og chippet ballen i mål. En nydelig scoring av nordmannen.

- Jeg får en pasning i mellomrom, vender om motstanderen og ser så mye rom foran meg. Jeg vet jeg er bra med ball og at jeg kan løpe fra forsvarsspilleren. Jeg ser keeperen kommer ut og chipper den over han, beskriver Diomande.

- Du satt jo nesten Zlatan i skyggen med den scoringen der?

- Ja, det er godt å sette han i skyggen litt. Han er nok ikke kongen her nå, sier Diomande til Nettavisen med et smil, og fortsetter.

- Men han løfter oss også, med måten han er på. Han er motivert og et godt forbilde for alle, sier den norske spissen til Nettavisen.

Diomandes scoring ble det avgjørende målet. Det endte 5-3 til hjemmelaget i en fantastisk kamp. Sesongen til Galaxy og Zlatan Ibrahimovic er over.

Nå er målet å sikre seg pokalen i MLS-sluttspillet for LAFC, som også fikk mest poeng i grunnspillet.

- Ja, det er alt som er i hodet mitt. Vi har to kamper til, så det er motivasjonen min, forteller Diomande, som også sørger for å rose Bob Bradley.

- Vi har en god trener i Bob her, som jeg kjenner fra før. Så det å ha troen på han også, er fantastisk, sier Diomande om mannen som også trente ham i Stabæk.

Slo tilbake etter stikk

Tapet kan markere slutten på Zlatans tid i MLS. Kontrakten hans går ut etter sesongen og han har blitt koblet til blant annet Napoli.

Svensken kan imidlertid være fornøyd med egen innsats i det som kan bli avskjedskampen.

Etter at Carlos Vela hadde satt inn 2-0 med sin andre scoring, kunne man høre hjemmefansen hylle Vela som ligaens beste spiller med ropene «MVP, MVP, MVP». Et tydelig stikk til Zlatan, som har kjempet mot Vela om toppscorer-tittelen.

Svensken slo imidlertid umiddelbart tilbake. Bare minutter senere serverte han en nydelig pasning til Cristian Pavón, som satt ballen sikkert i mål.

Etter hvilen satt Zlatan inn 2-2, men det skulle altså ikke holde, blant annet på grunn av en norsk spisskollega.


Jørgen Skjelvik har ikke startet en kamp for LA Galaxy siden 11. september, og var ikke med i troppen for bortelaget natt til fredag.